Jól kezdte az évet a Kométa 99

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 07. 29. 09:55

Miután tavaly árbevételét 18,9 milliárd forintról 25 milliárdra növelte, az idei első negyedévben is jól teljesített a Kométa 99 ZRt. – áll a cég sajtóközleményében. Az első negyedévi árbevétel 7,3 milliárd forintot ért el az előző évi 5,5 milliárd forinttal szemben. Ez összesen 11 ezer 342 tonna termék: 8800 tonna hús és 2542 tonna készítmény értékesítéséből adódott. Ez a mennyiség 45%-kal magasabb az előző év hasonló időszakában értékesített mennyiségnél.

A hús üzletágban negyedével növelték a magasabb hozzáadott értékű, védőgázos csomagolású húsok eladott mennyiségét. A magasabb fedezetű termékek exportját 20%-kal növelték, így kivitelük, a húsexportot is hozzászámítva, 3461 tonna lett, ami 34%-os emelkedés. A belföldi növekedés sem marad el az export mellett, a két üzletág értékesítését összesen 51%-kal növelték az egy évvel ezelőtti hasonló időszakhoz képest. Mindezekkel a mérleg szerinti eredményüket 440 millió forinttal javították a tavalyi első negyedévhez képest, 240 millió forintos nyereséget elérve.

– A termékfejlesztés, a bővülő marketing-eszköztár és a kollektíva ereje mellett segíti munkánkat a NAV és NÉBIH feltáró munkája, aminek révén a húsbotrányok, a feketekereskedelem csökkenthető, felszámolható. Ezt erősíti az idén bevezetett EKAER rendszer is – kommentálta a számokat Bódi Krisztina, a cég marketing igazgatója.

Kapcsolódó cikkeink