Jihlavában söröztünk I.

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 12. 09:15

Jihlavában jártunk, és ha már ott voltunk, minden vendégekkel teli, jól működő sörözőben arra kerestük a választ, mi az, amit ők nálunk jobban csinálnak (a sörön kívül). Ezekhez néhány olyan információt is összegyűjtöttünk, amelyre turistaként szüksége lehet a magyar látogatónak.

Jihlavaban soroztunk I. 1
Pivovarska restaurace (Vrchlického 2., Ny.: H-V.: 10-23)
A sörgyárral egybeépítve – nyilván eredetileg is így tervezték – van a sörgyári söröző. Itt ismét tetten érhetjük a történelmet, miszerint Jihlavában igen erős német hatás érvényesül(t). Semmi nyoma a cseh kocsmákra jellemző boltíveknek, zegzugos elhelyezkedésnek. A jihlavai sörgyári intézmény sokkal inkább egy német sörcsarnokot idéz méreteivel, hatalmas – legalább nyolc méteres – belmagasságával. Az óriási falfelületek pedig szinte kínálják magukat, hogy fessenek rájuk valamit. Az elődök ezt meg is tették, így ma különféle népi és urbánus jeleneteket ábrázoló freskókon legeltethetjük szemünket. Egy közös dolog van ezekben az alkotásokban, mindegyiken ott szerepel a sör, de ezen miért is csodálkoznánk?

A sörözőben a két nagyterem mellett néhány kisebb különterem is van, és nem feledkezhetünk meg az árnyas kerthelyiségről sem, amelyben zenekari pavilon és egy kis játszótér is helyet kapott, így családi programot is szervezhetünk ide.

Sörből természetesen a teljes szortiment kapható, a specialitások azonban csak palackos kiszerelésben. Van a sörözőnek egy „kóstoló menüje” is, ami négyszer két deciliter különböző sört jelent. A sörözőben hétköznap délben meglehetősen nagy ebédforgalmat bonyolítanak, ezért 11 és 13 óra között a belső helyiségekben teljes a dohányzási tilalom.

Jihlavaban soroztunk I. 2

Jihlavaban soroztunk I. 3

Kapcsolódó cikkeink