Javult az ifo májusi német üzleti hangulatindexe

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 05. 23. 11:02

A várt romlás helyett májusban már a második egymást követő hónapban javult az ifo gazdaságkutató intézet németországi üzleti hangulatindexe, miután márciusban drasztikusan esett, mert az Ukrajna ellen indított orosz háború hatására romlottak a kilátások.

 

Tovább javult a német üzleti hangulat

A müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézete (ifo Institut – Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München e. V.) havi rendszerességgel végzett felmérésében a májusi üzleti hangulatindex 93 pontra javult az áprilisi 91,9 pontról. A májusi érték tavaly február óta a legalacsonyabb.
Szakértők romló májusi mutatóra, 91,4 pontra számítottak.

A hangulatindex mindkét összetevője, az aktuális környezetről alkotott véleményt és a hat hónapra előretekintő várakozásokat számszerűsítő mutató értéke is emelkedett áprilishoz képest és felülmúlta a vártat.

Az aktuális kondíciók értékelése 99,5 pontra ment fel májusban az áprilisi 97,3 pontról. Elemzők azt várták, hogy a mutató 95,8 pontra süllyed.

A kilátások megítélésének mutatója a várt 83,5 pontnál jóval magasabb, 86,9 pont lett, minimálisan meghaladta az áprilisi 86,8 pontot. (MTI)

 

Kapcsolódó cikkeink