Javult a fogyasztói bizalom a világ legnagyobb gazdaságában

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 26. 12:48

Áprilisban 63,8 pontról 65,4 pontra emelkedett a Conference Board fogyasztói bizalmi indexének értéke, ami enyhe pozitív meglepetést okozott, hiszen az elemzői konszenzus 64,4 pont volt.


A Conference Board áprilisi felmérésének eredményei szerint áprilisban enyhén optimistábbak voltak a fogyasztók, mint egy hónappal korábban. Lynn Franco, az intézet kutatási igazgatója úgy látja, hogy “a fogyasztók rövid távú kilátásai enyhén javultak” március óta.

Bár a főindex értéke továbbra is alacsony szinteken tartózkodik (azokban a periódusokban, amikor a gazdaságot gyors növekedés jellemzi a főindex értéke általában 90 pont vagy a feletti szinteken tartózkodik), van ok a bizakodásra, hiszen a felfelé tartó trend hetedik hónapja töretlen – jegyzi meg Franco.


Érdemes megemlékezni arról is, hogy a frissen közzétett adatok szerint mérséklődtek a fogyasztók inflációs várakozásai. Jelenleg 0,4 százalékponttal alacsonyabb (6,3 százalékos) inflációt várnak a fogyasztók a következő 12 hónapra, mint egy hónappal korábban – közli a portfolio.hu.

Kapcsolódó cikkeink