Javult a Cerbona eredménye

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 10. 14. 00:03

Nyilvánosságra hozta 2009. első kilenc hónapjának eredményét a székesfehérvári székhelyű Cerbona Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. A 32,5 millió forintos adózás előtti eredmény jelentős javulás a tavalyi és tavalyelőtti év hasonló időszakához képest.

Eredményes első kilenc hónapot produkált a székesfehérvári Cerbona Zrt. A 32,5 millió forintos eredmény kiemelkedő a cég közelmúltjában. 2008. hasonló időszakában még 244 millió forintos veszteséget produkált a cég, 2007. első háromnegyed évében pedig csupán 7,8 millió forint volt a nyereség.
A vállalat termékcsoportonkénti bevétele jelentős változáson ment át. Bár a korábban legjelentősebbnek tekinthető bevételi forrás, az őrlemények csoportja még idén is a portfólió legnagyobb szeletét tette ki, azonban jelentősége némileg csökkent. A tavalyi év 40 százaléka helyett idén már csak a bevétel 38 százaléka származott ennek a termékcsoportnak az értékesítéséből. Nőtt ugyanakkor a magasabb hozzáadott értéket képviselő extrudátumok súlya, mely a 2008-ban tapasztalt 26 százalék után, az idei év első kilenc hónapjában 29 százalékkal vette ki a részét a bevételekből – írja a tozsdeforum.hu.

Kapcsolódó cikkeink