Jaksity György: „Bizonyos értelemben ezt a helyzetet mi magunk hoztuk létre”

Szerző: Gyarmati Orsolya Dátum: 2021. 04. 19. 19:00

Miért tesz jót egy cégnek a fiatalabb generációk pozícióhoz jutása? Képesek vagyunk-e racionálisan dönteni, vagy az érzelmeink mindig befolyásolnak? Milyen világ vár ránk a járvány után? Többek közt ezekről a témákról beszélgetett Krizsó Szilvia Jaksity Györggyel, a Concorde Értékpapír Zrt. alapítójával a Future Talks-ban, a Trade magazin első podcast-adásában.

A pénzügyi iparág az egyik leginnovatívabb, éppen ezért fontos lépést tartani azzal, ami történik benne. Ám a leginkább megújulni képes emberek sem tudnak megszabadulni saját maguktól, ezért a cégek vezetőinek kötelességük félreállni, és utat engedni azoknak a fiataloknak, akik náluk jobban befogadják a változás mértékét, mutatott rá Jaksity György a beszélgetés elején azt taglalva, hogy milyen változásokat eszközöltek a Concorde-ban az előrejutás érdekében.

– Mi nem attól féltünk, hogy nem értjük a körülöttünk lévő világot. Azt láttuk, hogy eljön az az idő, amikor nem fogjuk érteni, és ehhez fel kellett építeni az átmenetet. Egy cég akkor működik jól, ha az ügyfelek, a munkatársak és a részvényesek egyaránt boldogok, ez pedig nem könnyű. Az ember mosolyog azon, hogy a mai 30 évesek, amikor huszonévesek voltak, kinevettek minket, de most meg őket nevetik ki a tizenévesek – hangsúlyozta a Concorde alapítója.


Első business podcastunkban Jaksity György volt a vendégünk

 

A járvány kapcsán Jaksity György kiemelte: bizonyos értelemben ezt a helyzetet mi magunk hoztuk létre azzal, hogy nem veszünk tudomást arról, milyen pozitív folyamatok zajlottak az emberiség életét tekintve az elmúlt évtizedekben.

Krizsó Szilvia

– Ez alól egyedül a klímaváltozás kivétel: ezen a téren az utolsó utáni órában vagyunk, s emiatt ez a század valószínűleg a járványok százada lesz. Persze nem olyan értelemben, ahogy a járványok az emberiség történetében visszatérő módon ott vannak, hiszen a korábbiakra kész válaszaink vannak. Ám ahogy mi fejlődtünk az evolúció során, úgy a vírusok is nagyon gyorsan képesek mutálódni, méghozzá egészen rövid idő alatt – mondta a Concorde alapítója.

Jaksity György

A következő időszak várható eseményei kapcsán Jaksity György úgy látta, a világ 2022 során vissza fogja szerezni a 2019-20-ban elveszett gazdasági teljesítményt.

– A járvány, mint minden válság, rámutatott, hogy a jobban összerakott szerkezetek jobban bírják a nyomást. A nagy kérdés az, hogy ez a járvány megcsinálta-e a tisztítást, amit a recessziók szoktak, vagy nem ússzuk meg, és jön egy újabb gazdasági lassulás? Ha az utóbbi következik be, az sokféle módon történhet, én egy viszonylag nyilvánvalót mondok. Ha a visszapattanás az árak jelentős növekedését is hozza, és tartósan a mágikusnak tekintett 2% fölé emelkedik az infláció, akkor az amerikai jegybank előbb-utóbb rákényszerül, hogy szigorítson, ami mindig recesszív következménnyel jár, hiszen elkezdi kivonni az egyik legfontosabb forrást, a dollár-likviditást a világból. A jegybankok most abban az állapotban vannak, hogy inkább érzéstelenítés nélkül kihúzatják a fogaikat, mint hogy szűkítsék a pénzkínálatot, de előbb-utóbb, ha komolyabb inflációs nyomás lesz, nem fognak tudni mást tenni.

A teljes beszélgetést meghallgathatja és megnézheti az alábbi platformokon, a linkekre kattintva:

Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=UQfT45RVK54

Facebook:

https://www.facebook.com/trademagazin.hu

Soundcloud:

https://soundcloud.com/trade-magazin

Spotify:

https://open.spotify.com/show/1imr2D62BIXEzsr5RNABLu

Trade magazin:

https://trademagazin.hu/hu/rendezvenyek/future-talks-business-podcast/

 

Minden héten hétfőn 17 órakor új adással jelentkezünk a Future Talks Krizsó Szilviával business podcastunkban.

 

 

 

Kapcsolódó cikkeink