Itt vannak a KSH friss ipari termelési adatai: kevesebb élelmiszert állítottunk elő

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 01. 09. 12:20

KSH novemberi ipari termelési adatai szerint az ipari termelés volumene 0,5 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A fő húzóágazat a járműgyártás volt, ugyanakkor a számítógép, elektronikai, optikai termék, illetve az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártásában csökkent a termelés volumene.

Csökkent az élelmiszertermelés volumene is

2022 novemberében az ipari termelés volumene 0,5 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 0,8 százalékkal emelkedett. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2022 októberéhez mérten 0,7 százalékkal csökkent – derült ki a KSH friss ipari termelési adataiból.

A legnagyobb súlyú járműgyártás, valamint a villamos berendezés gyártásának kibocsátása jelentősen bővült. UGYANAKKOR A FELDOLGOZÓIPARI ALÁGAK TÖBBSÉGÉBEN, KÖZTÜK A SZÁMÍTÓGÉP, ELEKTRONIKAI, OPTIKAI TERMÉK, ILLETVE AZ ÉLELMISZER, ITAL ÉS DOHÁNYTERMÉK GYÁRTÁSÁBAN CSÖKKENT A TERMELÉS VOLUMENE.

A termelés az év első tizenegy hónapjában 6,0 százalékkal nagyobb volt, mint 2021 azonos időszakában. A szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás novemberben az előző hónaphoz viszonyítva 0,7 százalékkal mérséklődött – ismertette a KSH közleményében.

Kapcsolódó cikkeink