Itt a május, itt a Belga Sörfesztivál!

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 05. 06. 09:50

Május 15. és 17. között kerül megrendezésre a VI. Belga Sörfesztivál. A Bálna Budapestben 35 belga sörfőzde 196 féle sörét kóstolhatják a látogatók – közülük 40 most mutatkozik be Magyarországon.

Itt a majus, itt a Belga Sorfesztival!

A világon egyedülálló sörkultúra bemutatását célzó három napos fesztivál idei kiemelt söre a Magyarországon most debütáló pilseni típusú új belga sör, a Gallica Premium Pils, amelyet tiszta, aranyló szín és könnyű, komlós ízjegyek jellemeznek.

Emellett olyan különlegességekkel is találkozhatnak a sörkedvelők, mint az idén 25 éves évfordulóját ünneplő Delirium ünnepi kiadása – a 7,8 %-os IPA sör – a Delirium Argentum, amely méltó megkoronázása a rózsaszín elefánt 25 éves diadalútjának.

A különleges komlófajták szerelmesei találkozhatnak a 2015-ös év új Duvel Triple Hop változatával is, amelynek komlója idén az amerikai Equinox, egy viszonylag új keletű, gazdag aromájú komló.

A fesztivál újdonságai közé tartozik a háromféle gabonából készített, 7,5%-os Averbode. A világos apátsági ale az árpa, a zab és a tönköly összes jó tulajdonságát magában hordozza. Az Averbodebel tartalma mellett a történelme is igen izgalmas. A XIV. század óta ismertek és kedveltek voltak a premontrei apátságban készülő sörök, amelyeket egészen az első világháború idejéig főztek. Ekkor azonban elkobozták a sör főzéséhez szükséges fém eszközöket és a sörgyártás abbamaradt. 2014-ben azonban a Huyghe sörgyár (amelyik a DeliriumTremens-t is gyártja) felélesztette a régi hagyományt és egy gazdag ízvilágú, fűszeres, kellemesen malátás világos sörrel tiszteleg a nagy múltú apátsági sörfőzés előtt.

További izgalmas nóvum lesz a tölgyfahordóban érlelt világos ale, a Cornet is. A hordós érlelésű sör 8,5%-os alkoholtartalommal rendelkezik, telt, friss és gyümölcsös karakterű, vaníliás felhangokkal.
Idén először lehetőség nyílik elővételben is jegyet vásárolni a rendezvényre. Az elővételes vásárlók jegyenként egy pohár Gallica Premium Pils sört kapnak ajándékba a fesztiválon.

Az elképesztő sörkínálat mellett a Magyar Sörpingpong Egyesület közreműködésével a vendégek kipróbálhatják az egyre népszerűbb „kocsmajátékot”, a sörpingpongot.

Jegyárak: Sörkedvelő 2800 HUF (pohár és 3 zseton)
Sörrajongó 4000 HUF (pohár és 5 zseton)
Minden további zseton 600 Ft/db

Nyitva tartás: pénteken 17:00-23:00
szombaton 12:00-23:00
vasárnap 12:00-20:00

Kapcsolódó cikkeink