Itt a Google Maps magyar változata

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 09. 30. 00:02

Kedd reggeltől a Google Térkép is tudja azt, amit eddig a Google Maps: megjeleníti az üzleteket, szállodákat, éttermeket, és mindenki ingyen feltöltheti rá saját vállalkozásának adatait.

A térkép mélyen beépül egy-egy városba, országba –  mondta el Raphael Leiteritz termékigazgató, aki egyenesen a cég európai, zürichi központjából érkezett a Google Térkép budapesti bemutatójára.
A magyar változathoz, amely mostantól a maps.google.hu [1], illetve az ugyanoda irányított terkep.google.hu [2] címeken érhető el, a Google számos helyi partnerrel társult: köztük van a Magyar Turizmus Zrt., a Magyar Telefonkönyv Társaság és a Port.hu, amelyek saját adatbázisaikkal járulnak hozzá a térkép működéséhez.
A térképet az angol verzió mintájára összehangolták a google.hu keresőoldalával, így ha most beírja az ember a keresőablakba, hogy „éttermek Budapest [3]”, az első találat egyenesen a Google Térképre mutat, ahol gombostűk formájában láthatók azok az éttermek, amelyek szerepelnek az adatbázisban – a kiemelt helyeken a legnagyobb szállodák, a Hilton, a Gellért és az Intercontinental éttermeivel – írja az Index.


Kapcsolódó cikkeink