Iparterület és agrárlogisztikai központ épül Bátaszéken

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 07. 07. 11:20

Iparterületet alakítanak ki és agrárlogisztikai központ épül a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program több mint 800 millió forintos támogatásával Bátaszéken – közölte a Tolna megyei város polgármestere az MTI-vel.

oszibarack

Bozsolik Róbert (független) elmondta: a város tulajdonában lévő, 12 hektáros, ipari parknak szánt a területből 6,2 hektárt 267 millió forintos beruházással közművesítenek, itt kap helyet majd a mezőgazdasági létesítmény, amelyet 550 millió forintból építenek fel 2018 végéig.
A 2000 négyzetméteres agrárlogisztikai központban hűtőház, csomagolóüzem, raktár, irodák kapnak helyet. A 6200 lakosú város környékén elsősorban kajszi- és őszibarack-ültetvények vannak; a projektleírás szerint a jelenleg 150-200 hektárnyi gyümölcskultúra területe a következő években 300-400 hektárra nőhet.
A logisztikai központ, amely 10-15 munkahelyet teremt, segíti a termelőket abban, hogy magasabb áron értékesítsék termékeiket – jegyezte meg a város vezetője.
Ismertetése szerint eddig egy-egy szállítmányozási és egy építőipari vállalkozás jelezte betelepülési szándékát az iparterületre, ahol egy bátaszéki magánbefektetői csoport biogombatermesztő üzemet tervez létesíteni. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink