“Ipari Oscar” a budaörsi Tetra Paknak

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 04. 30. 00:00

A Tetra Pak budaörsi üzeme, az első magyarországi csomagolóanyag-gyárként, elnyerte a Japán Üzemi Karbantartási Intézet (Japan Institute of Plant Maintenance) Gyártási Kiválósági Díját.

Az “Ipari Oscar”-ként is ismert rangos elismerést a JIPM azon gyártóvállalatoknak ítéli oda, amelyek a gyártási, a vállalatirányítási és az adminisztrációs folyamat minden elemére olyan programot dolgoznak ki és vezetnek be, amely révén az egyes részterületek nem értékteremtő tevékenységei minimalizálhatók, ezáltal pedig veszteségei nullára csökkenthetők. A Teljeskörű Hatékony Karbantartás (Total Productive Maintenance) rendszer eredményességét mutatja, hogy annak révén, a 2006-tól 2009 végéig tartó időszak alatt, a budaörsi Tetra Pak gyár közel 1 milliárd forinttal tudta csökkenteni működési költségeit.
A rendszer működésének alapja a dolgozók bevonása és a gépek, berendezések hatékonyságának javításával kapcsolatos döntések delegálása a dolgozók szintjére valamint a dolgozók ötleteinek és javaslatainak integrációja a berendezések fejlesztésébe és javításába – írja a Világgazdaság Online.
Kapcsolódó cikkeink