Ingyenes október 23-24-i programok az MKVM-ben

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 10. 20. 10:15

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum a hosszú hétvége minden napján, azaz október 23-án is a szokásos nyitvatartási időben, 10-től 18 óráig várja látogatóit. A nemzeti ünnepen egész nap ingyenes a belépés múzeumba.

Ingyenes oktober 23-24-i programok...

A játékgyűjtő meséi
Közönségtalálkozó Karlócai Mariannal
2015. október 23., péntek, 10.00-12.00
Az Életünk a játék – Válogatás Karlócai Mariann játékgyűjteményéből című időszaki kiállításunkhoz kapcsolódóan a maga a gyűjtő mutatja be a kiállítást és beszélget múltról, jelenről, játékokról…
A belépés díjtalan.

Kalmár évszázadok
ingyenes interaktív tárlatvezetés
2015. október 23., péntek, 14.00
A kereskedelem évszázadain átívelő interaktív kosztümös tárlatvezetés, ahol eljutunk a reformkori zsibongó vásárok világától, az 1930-as évek nagy áruházain át, gyermekkorunk KÖZÉRTjéig.
A belépés díjtalan. Kérjük regisztráljon! Regisztráció: Kiss Hajnalkánál az 16375-62-49-es telefonszámon, vagy a [email protected] e-mail címen.

Játék Bazár
ingyenes családi délután
2015. október 24., szombat, 14.00-18.00
Egész délután gyerekprogramokkal, bábelőadással várják a kicsiket és nagyokat.
Nevesincs – Varga Luca bábelőadása
14.30 és 16.30-kor:
Nevesincs, a kis indián lány nagy kalandos utazásba kezd, hogy megtalálja a nevét. Mindenkinek testre szabott neve van, csak éppen neki nincs. Nagyon szomorú. Az öreg bölcs indiántól a következő instrukciót kapja: “Mindenkiben él egy virág, abban egy szó rejlik. Találd meg a virágod, megtalálod a neved!”. Így hát barátjával elindulnak megkeresni azt a bizonyos virágot. Az út telis-tele van veszéllyel. Vajon sikerül nekik megtalálni Nevesincs nevét? Az előadáson kiderül!
14.00-18.00 között: Papírbáb készítés – Fedezd fel magadban a kreativitást és készítsd el saját papírbábodat! Nem mozdul a keze, lába? Elő a zsineget és a jancsiszeget!
Ki vagyok én a Játékok Birodalmában? – Ha megnézted az Életünk a játék kiállítást, utána már könnyedén kitalálod a játszótársaid segítségével, hogy melyik játék képét erősítettük rád. Gyere és játssz velünk!
Játékok kipróbálása – Társasjátékok, kártyajátékok, építőjátékok várják, hogy megismerkedj velük. Akár hozod a barátaidat is, akár itt szerzel új játszótársakat, biztosak vagyunk, hogy jó hangulatban telnek majd az órák. A társasjátékok megismerését a homoludens.hu Egyesület játékmesterei segítik.
Használt játékok börzéje – Meguntad vagy kinőtted a játékaidat? Hozd el őket a börzénkre és teremts lehetőséget valaki másnak, hogy ő is feledhetetlen élményeket szerezzen velük! (Asztalfoglalás: Kiss Hajnalkánál: 1/375-6249, [email protected])
A belépés díjtalan!

Kapcsolódó cikkeink