Informatikai fejlesztés a Rossmann-nál

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 06. 27. 08:00

A Cisco hálózati eszközeiből álló informatikai rendszert épített ki több mint 150 boltjában a Rossmann Magyarország Kft. Ezzel a telekommunikációs költség boltonként havi 40-50 ezer forintról 15 ezer forintra, vállalati szinten pedig 7-8 millió forintról 4-5 millió forint körüli összegre csökkent. A beruházás értéke mintegy 16 millió forint volt, amely a költségcsökkenésnek köszönhetően kevesebb mint két év alatt megtérült.
A projekt első lépéseként a Rossmann ADSL-kapcsolatot épített ki boltjaiban. A központon belüli kommunikáció javítására és a modern raktári eszközök alkalmazásának elősegítésére teljes vezeték nélküli lefedettséget biztosító hálózatot vezettek be. Mindemellett a virtuális magánhálózat (VPN) révén az alkalmazottak a céges notebookok segítségével az interneten keresztül a világ bármely pontjáról hozzákapcsolódhatnak a céges hálózathoz.
A több mint 6000 terméket forgalmazó Rossmann Magyarország Kft. jelenleg csaknem 1200 alkalmazottat foglalkozat, éves forgalma meghaladja a 40 milliárd forintot. 2007 végére a Rossmann drogériák száma elérte a 180-at.

Kapcsolódó cikkeink