Indul a XI. Veszprémi Utcazene Fesztivál

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 07. 12. 08:06

Július 13-tól – négy napon keresztül – ismét zenészek veszik birtokukba Veszprém utcáit, tereit, hogy a XI. Utcazene Fesztivál keretében versengjenek a legjobb utcazenész címért. A hagyományos megmérettetés mellett idén egy rendkívül erős világsztár felhozatal teszi kerekké a négynapos programot: többek mellett Gentleman, Roy Paci, a Los de Abajo, a Desorden Público és a világ számos tájáról érkező kiváló világzenész lép fel a Királynők Városának utcáin, terein, hazánk legegyedibb fesztiválján.

“Mindazoknak, akik olvassák ezt, szeretném elmondani, hogy az Utcazene Fesztiválon az ember magába szippanthatja a zene keletkezését, és érezni, hogy az utcákra visszaszáll ez a légzés.”- írja a Los Aslándticos, mely nagy örömmel lépett fel korábban Veszprémben, ahol most is zenészek sokasága vonul utcára július 13-tól, hogy szórakoztassa a városi közönséget és a szép számmal ide látogató érdeklődő közönséget. A civil kezdeményezésként indult rendezvény méltán vívta ki magának a “hazai paletta legegyedibb fesztiválja” címet. Muraközy Péter, a rendezvény megálmodója büszkén állítja: “Az Utcazene zenei felhozatala ma már felveszi a versenyt bármely világzenei fesztiváléval.” És ez így is van, hiszen olyan fellépőket üdvözölhetünk, mint például Gentleman, aki a The Evolution formációval érkezik Veszprémbe. Itt lesz továbbá a Mexikóvárosból származó Los de Abajo zenekar, a latin ska-erő kéksapkásai vagy Roy Paci & Aretuska új albumával, mely a „Latinista” címet kapta és május 4-én jelent meg. Most először érkezik Veszprémbe a venezuelai Desorden Público, ami a teljes latin amerikai kontinens első számú ska zenekara. Jön továbbá Célia Mara egy 21. századi énekes-dalszövegíró, igazi brazil groove-lady, érzelmekkel teli jazz-énekes, üvöltő rock-sztár, érzéki csábító, szórakoztató funky-bolond, aki zenéjébe mindig belecsempész egy-egy apró üzenetet a békéről és a társadalmi igazságosságról. A tucatnyi külföldi felhozatalból említsük még meg a Az Electric Bazar Company-t, mely immáron tíz éve jön-megy Európa színpadain és több mint 600 elsöprő koncertet tudhat maga mögött. Természetesen a hazi élvonal is képviselteti magát, a két nagy nemzetközi színpadon az Irie Maffia egy ghánai formációval közösen lép fel, míg a Kiscsillag a megszokott képét mutatja majd.
Az Utcazene fesztivál hagyományosan nagy teret enged a város zenekarainak, melyek közül ma már sokan a legnagyobb hazai fesztiválok állandó fellépői. Igy lesz ez idén is, mások mellett a Hősök, a Hollywoodoo vagy a Vad Fruttik is szórakoztatja a nagyérdeműt, de ifjú tehetségek is megvillanthatják talentumukat a nagyközönség előtt.

Kapcsolódó cikkeink