Imperial Tobacco: alaptalanul hárítja a felelősséget a dohányboltellátó

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 12. 10. 11:09

Az Imperial Tobacco Magyarország Kft. szerint az Országos Dohányboltellátó Kft. (ODBE) alaptalanul hárítja rá és egyik versenytársára a felelősségét a dohánypiac ellátási problémái miatt, ezért a cég visszautasítja a trafikosok nem megfelelő kiszolgálása miatti állításokat.

dohanybolt

Az Imperial Tobacco MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: megdöbbenéssel fogadta az Országos Dohányboltellátó Kft. sajtóközleményét, amely szerint a raktáraiban tapasztalt kiszolgálási hiányosságoknak az az oka, hogy az Imperial Tobacco és egy másik cég késedelmesen kötött szerződést.

Mint írták, a szerződéskötésüket az hátráltatta, hogy az ODBE az Imperial többszöri kérése ellenére sem vállalt fizetési garanciát az értékesített több milliárd forint értékű árukészlet fedezetére.

Az Imperial ennek ellenére, bár a kisebb versenytársaihoz képest később, november 24-én megkötötte az ODBE Kft.-vel a szállítási keretszerződést. A dohányboltellátó rendszere azonban csak december 4-től tette lehetővé a trafikosok részére az Imperial termékeinek rendelését – közölte a cég.

Hangsúlyozták: az Imperial minden tőle telhető és szükséges intézkedést megtett annak érdekében, hogy termékei piaci ellátottságát a november 15-ét követő átállási időszakban zavartalanul biztosítsa. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink