Illegális csomagoló üzemet talált a fővárosban a Nébih

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 10. 22. 11:10

Összesen 130 tonna, nem nyomonkövethető élelmiszert talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy budapesti, nyilvántartásba nem vett raktár ellenőrzésénél, amelyre egy iparterületen, belső adatgyűjtés során bukkantak – tájékoztatott a hivatal.

nebih

A raktárban a többi között lencsét, tarkababot, sárgaborsót, árpát, szezámmagot, aszalt gyümölcsöket, mákot találtak a Nébih kiemelt ügyek igazgatóságának szakemberei. Az élelmiszerek a világ különböző pontjairól, például Kínából, Ukrajnából, Etiópiából, Törökországból, Bolíviából, Vietnamból, az Amerikai Egyesült Államokból, Grúziából származtak. A termékek túlnyomó részének eredetét nem tudta hitelt érdemlően igazolni az élelmiszer tulajdonosa.

A közlemény szerint az ellenőrzés során a szakemberek egyebek mellett azt is megállapították, hogy a 25 kilós zsákos kínai őrölt paprikát 500 és 250 grammos zacskókba csomagolták át. Ezeken jelölés nem volt, csak néhány zacskón piros-fehér-zöld szalag.

A közlemény szerint a szakemberek a teljes mennyiség forgalmi korlátozását rendelték el, a nem nyomonkövethető termékek emberi fogyasztásra biztosan nem értékesíthetők.

A vizsgálat még folyamatban van, de a vállalkozó akár több tízmillió forintos bírságra is számíthat – közölte a Nébih. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink