Fiatal szakácsok ünnepe – A nap videója

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 06. 30. 10:14

Egyszer a már rég megszűnt A Vendég szaklap felvonultatta a legismertebb magyar szakácsokat (sokuk munkásságát ma is vitatja a kettészakadt hazai szakma “másik” oldala) – őket kérték a szerzők, mutassanak be egy általuk sokra értékelt fiatal kollégát, akikből szerintük sikeres séf lesz. Az akkor elhangzott nevek – a lapkövetkező számában ugyancsak meginterjúvolt fiatal szakemberek – közülük nem kevesen ma is ismertek a magyar vendéglátásban; a legtöbbre (egyelőre) talán Szulló Szabina, az Onix mostani konyhafőnöke vitte.

Nos, a hosszú bevezető lényege csak az, hogy érzékeltessük, mennyire nincsen ma Magyarországon egy a szakma és a közvélemény által elismert középkorú szakácsgeneráció! Akiket ma általánosan is elfogadottnak tekintünk, azok (néhány Bíró Lajoshoz hasonló egyéniségen túl) az elit versenyeken részvevő – sajnos – viszonylag szűk kör;bár ennek is megvan a maga komoly oka.

És akkor a mai videó: az USA-ban néhány éve zajlik a szakácsutánpótlásnak szervezett Annual Young Guns verseny: így néz ki a díjhirdetésre szervezett gálaest

Young Guns Eve Promo from Eater on Vimeo.

Kapcsolódó cikkeink