IFFA 2025: A hús- és fehérjeipar vezető világvására
A frankfurti IFFA szakvásár a nemzetközi hús- és fehérjeipar legnagyobb szakmai eseménye, így a piac aktuális kérdéseit, fejlődési irányait is megvitatják az ágazat vezető szakemberei.

2022 IFFA
A 2025. május 3 – 8. megrendezésre kerülő kiállítás fókuszában az újítások állnak, nemcsak a termékek szempontjából, hanem munkaerő, fenntarthatóság és technológiai fejlődés terén is.
A hús- és alternatív fehérjeiparban a termelés teljes folyamatát szoftverek kísérik, a higiéniai szabályozástól a méretre vágáson át egészen a csomagolásig. Munkaerő tekintetében messze a legnagyobb áttörés az ún. 24/7 principle, amely a munkaerőhiány által okozott problémákra kíván megoldást nyújtani a gépek folyamatos, 24 órán át tartó működtetésével. A gépi tanulásra és folyamatfelgyorsításra alapozott elv már szemmel látható növekedéshez vezet, és a kecsegtető kiadáscsökkentésen kívül fenntarthatóság terén is nagy eredményeket ígér.
Mindezek között felsejlik az adatok fontossága is. Az adatgyűjtés és -elemzés messze kiemelkedik, abszolút prioritás az ipar minden területén. A feldolgozó- és csomagolóipar lendülete jelentős mértékben annak tulajdonítható, hogy a folyamatok minden fázisa során adatokat gyűjtenek, majd ezek mentén optimalizálják termelési folyamataikat.
Az ilyen szintű adatelemzéshez pedig kiváló eszköz és segítség a mesterséges intelligencia. Újabb és újabb szoftverek folyamatosan fejlődő algoritmusainak hála az iparágak kilátásai jobbak, mint valaha.
A májusi frankfurti IFFA, a hús- és fehérjeipar vezető világvására „Értékteremtés adatokból” (Creating value from data) néven, különbemutató keretében foglalkozik ezzel a témával.
Kapcsolódó cikkeink
IFFA 2025: megmutatta erejét a hús- és fehérjeipar Frankfurtban
Több mint 1000 kiállító és 63117 szakmai látogató részvételével zajlott…
Tovább olvasom >IFFA 2025: A hús- és fehérjeipar vezető világvására
A frankfurti IFFA szakvásár a nemzetközi hús- és fehérjeipar legnagyobb…
Tovább olvasom >Új trendek a húsiparban: Az IFFA 2025 a fenntartható fehérjeforrásokra fókuszál
A világ vezető húsipari és fehérjeipari szakkiállítása, az IFFA 2025…
Tovább olvasom >További cikkeink
Három hazai fajtával indult az eperszezon a Kifli.hu-n
Az eper minden évben a legnépszerűbb szezonális gyümölcsök közé tartozik…
Tovább olvasom >Új fejezet a prémium élelmiszerek piacán: a Chef Market megvásárolta a Culinaris nagy- és kiskereskedelmi üzletágát
Jelentős átalakulás zajlik a prémium élelmiszerek hazai piacán: a Chef…
Tovább olvasom >Esős idő ellenére sokan voltak a Magyar Fagylalt Napján
Május 8-án országszerte kígyózó sorok és boldog vendégek jelezték, hogy…
Tovább olvasom >