Idén is pályázhatnak a Fogyatékosbarát munkahely címre

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 05. 23. 12:00

Folyamatosan pályázhatnak a munkaadók az NFM és civil szervezetek által odaítélt Fogyatékosbarát munkahely címre. Aki még 2011-ben meg akarja kapni a címet, annak augusztusig igazolnia kell egy három hónapos program teljesülését a fogyatékkal élők foglalkoztatása terén.

Idén is pályázhatnak a Fogyatékosbarát munkahely elismerésre azok a munkáltatók, amelyek vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékos emberek toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat – közölték a pályázat kiírói hétfőn.

Az elismerést a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham), a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen adja a pályázati feltételeket teljesítő munkáltatóknak – olvasható a közleményben.


A pályázatokban három hónapon, illetve két éven belül megvalósítandó céloknak kell szerepelniük. Először a rövid távú fejlesztések megvalósulását ellenőrzik, ezután születik döntés arról, hogy mely vállalatok kapják meg az elismerést.

A díj adományozóiból álló akkreditációs bizottság legközelebb 2011 szeptemberében dönt. A cégek – mérettől függetlenül – folyamatosan pályázhatnak az elismerésre, de ha a 2011. évi díjazottak között szeretnének lenni, akkor augusztus végéig kell teljesíteniük rövid távú célkitűzéseiket.

A 2010-ben bevezetett elismerés adományozói a fogyatékos emberek foglalkoztatási arányának növekedését kívánják elősegíteni a pályázattal. A Salva Vita Alapítvány tapasztalatai szerint a munkaadók nehezen érik el ezt a célcsoportot, a fogyatékos emberek pedig még mindig ritkán mernek jelentkezni egy-egy meghirdetett pozícióra, mert úgy gondolják, nincs esélyük az elhelyezkedésre.

Az elismeréssel a munkáltató jogosulttá válik a Fogyatékosságbarát munkahely logó használatára álláshirdetésekben, jelentkezési lapokon, a toborzás során használt anyagokon, továbbá a munkatársakkal való kommunikáció során. A logót a díjazottak két évig használhatják, a használat joga – a középtávú fejlesztések igazolása után – további két évre többször is meghosszabbítható.

Az eddigi kilenc díjazott az Auchan Magyarország Kft., a Baumax Magyarország Kereskedelmi Zrt., az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Embereknek Alapítvány, a Hotel Panda Kft., a Johnson Controls Mezőlak Kft., a Macher Gépészeti és Elektronikai Kft., a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft., a Szegedi SZEFO Fonalfeldolgozó Zrt., és az SZRT-SERVICE Üzemeltető és Oktatási Kft – közli az MTI.

Kapcsolódó cikkeink