Idén 11 milLió forinttal segíti a TEGY program a Magyar Gyermekonkológiai Hálózatot

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 08. 10:32

Lezárult az idei „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” program. A Danone Kft. 11 éves társadalmi támogató programjának keretein belül, idén összesen 11 millió forintot utal át a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára, így az elmúlt évek támogatása összesen 274 millió forintra emelkedett. Az idei programban összegyűlt pénzösszeg elsősorban és kiemelten támogatja a daganatos betegségből gyógyult gyermekek és családjuk együttes lelki rehabilitációját, emellett továbbra is biztosítja majd, hogy a tavalyi évben létrehozott táplálkozási teamek munkája folytatódhasson. Az adomány átadása idén rendhagyó körülmények között történik, a TV2-n futó „Nagy Vagy!” című sportvetélkedőben, november 11-én, vasárnap. A délelőtti műsorban egy, daganatos betegségből gyógyult gyermekekből is álló TEGY csapat mutatja meg erejét és kitartását az egész országnak.

11 év, 11 millió forint

Sikerrel zárult a Danone Kft. idei „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” programja. Az október 1-jétől november 4-ig tartó időszakban összesen 8 612 202 forint gyűlt össze a daganatos és leukémiás beteg gyermekek támogatására. A vállalat ezt kiegészítve, 2012-ben összesen 11 millió forintot utal át a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára.

Az idei program kiemelten támogatja a Bakonyszücsi Lelki Rehabilitációs Otthont, ahol a daganatos és leukémiás betegségből gyógyult gyermekek és családtagjaik lelki rehabilitációjára fókuszálnak.

„A TEGY program támogatása minden évben nagy segítséget jelent a gyermekonkológiai központoknak. Az idén adományozott összeg 2013-ra igen jelentős hozzájárulást jelent a daganatos betegségből gyógyult gyermek és családtagjaik az ellátási költségeihez a Bakonyszücsi Rehabilitációs Otthonban” – mondta Dr. Kriván Gergely, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke. „A bakonyszücsi intézmény nagyon fontos feladatot lát el a daganatos betegek felépülésében, hiszen, a fizikai gyógyulást követően, ez az úgynevezett Második Otthon jelentheti azt a közeget, ami segíti a trauma feldolgozását, a családok visszatalálását korábbi életükhöz” – tette hozzá az elnök.

A program támogatása emellett tovább segíti a 8 gyermekonkológiai központban tavaly felállított Táplálási Team-ek munkáját. Az onkológiai szakorvosból, dietetikusból és ápolóból álló csapatok feladata az egészséges klinikai táplálás segítése, hiszen a kezelések okán fellépő testsúlyingadozás a daganatos beteg gyermekek 90%-ánál jelenthet súlyos problémát.

Kapcsolódó cikkeink