Idén 10 éves a Mirgor és a GEFCO közötti együttműködés

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 10. 31. 10:43

Idén 10 éve annak, hogy a Mirgor a GEFCO tengeri szállítási és logisztikai szakértelmére támaszkodik. A GEFCO olyan, ügyfélre szabott logisztikai megoldást tervezett az argentin Mirgor ipari beszállítónak, amely lehetővé teszi a Mirgor számára belföldi és nemzetközi autóipari, háztartási készülék- és mobiltelefon-üzletágának hatékony és gazdaságos irányítását.

A GEFCO teljes konténeres (FCL) és gyűjtőkonténeres (LCL) tengeri szállítást egyaránt biztosít, valamint a Franciaországból, a németországi elosztóközpontjából és az Ázsiából érkező áruk Buenos Aires-be történő légi szállítását. A Csoport átfogó vámraktározási megoldást is kínál, továbbá vállalja a termékek közúti szállítását a Buenos Aires-i és a Sao Paolói raktárakból Rio Grandéba (Tűzföld).

Nemzetközi, több szektorra kiterjedő üzleti sikertörténet

Az 1983-ban alapított Mirgor eredetileg autóipari légkondicionáló berendezésekkel foglalkozott, és csak később diverzifikálta tevékenységét, elsősorban vállalatok felvásárlásával. Mára a Mirgor az autó-, a háztartási elektronikai és a mobiltelefon-iparágak elsődleges beszállítójává vált, ez utóbbi esetében például a Mirgor a Nokia mobiltelefonok kizárólagos gyártója. Argentína vezető gazdasági magazinja, a Revista Fortuna szerint a Mirgor a 100 legnagyobb argentin vállalat között a 14. helyet foglalja el.

A folyamatos növekedés ahhoz vezetett, hogy megsokszorozódtak és egyúttal sokkal bonyolultabbá és földrajzilag kiterjedtebbé váltak a Mirgor logisztikai folyamatai. Szükségessé vált e folyamatok irányításának optimalizálása, valamint szoros nyomon követése annak érdekében, hogy az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatások minőségét garantálni tudják. A csoport ekkor a GEFCO-hoz fordult abbéli meggyőződésében, hogy a GEFCO globális jelenléte, valamint a több tevékenységre kiterjedő, multimodális szakértelme segíthet e kihívás teljesítésében.

A Mirgor jelentős hatékonyságnövekedést és megtakarítást ért el

A GEFCO olyan logisztikai tervet dolgozott ki, amely figyelembe vette a Mirgor szükségleteit és működési korlátait, így a kamionok számának optimalizálására és konszolidálására törekedett. Ez lehetővé tette a Mirgor számára, hogy két nappal csökkentse a szállítási időt, valamint mérsékelje a logisztikai költségeket. A terv a csoport növekedésének és újabb követelményeknek megfelelően folyamatosan alakul.

A GEFCO az LCL/FCL és a vámraktár-szolgáltatásokat is biztosít az Európából és Ázsiából érkező áruk esetében, ami megerősíti a GEFCO Argentína tárgyalási pozícióját, ezáltal pedig kedvezőbb árakat tud kínálni a Mirgor számára. A GEFCO szárazföldi hálózata ezen a ponton veszi át a logisztikai feladatokat, hogy kiszolgálja a Rio Grande-i gyárat.

A GEFCO raktározási szakértelmére alapozva – főként, ami az átcsomagolást, ügyfélre szabott csomagolást és a JIT időszaki készletek kezelését illetin– a Mirgor folyamatosan optimalizálhatja raktárterületét és készletszintjeit, valamint növelni tudja az ellátási és elosztási folyamatok megbízhatóságát.

A Mirgor számára szintén óriási előnyt jelent a folyamatok hatékony IT-eszközök által biztosított láthatósága és nyomonkövethetősége. Végezetül a Mirgor nagyra értékeli a velük foglalkozó GEFCO-csapat reakciókészségét és professzionalizmusát, amely mindig rendelkezésre áll, ha az eredeti tervet a gyártás változásainak függvényében módosítani kell.

„A Mirgor azért választotta stratégiai partneréül a GEFCO Argentínát, mert mindkét vállalat kínálatában a minőség és az ügyfélközpontúság szerepel első helyen” – jelentette ki Ricardo Andia, a GEFCO Argentína tengeri szállításért felelős vezetője. „A GEFCO kiemelkedő tapasztalattal rendelkezik a logisztikai tervezés terén, így olyan háztól házig történő szállítási megoldásokat kínálhat, amelyek egyidejűleg tudják kezelni a regionális és nemzetközi szállítmányozást. Folyamatosan keressük a fenntartható fejlesztési lehetőségeket az ellátási láncban, hogy ügyfeleinket még versenyképesebbé tegyük.”

Többrétű szakértelem: a többletérték és differenciálás forrása

A gyártók részére nyújtott logisztikai megoldások kiemelkedő piaci szereplőjeként a GEFCO olyan szakértelmet halmozott fel, amely az ellátási lánc minden aspektusára kiterjed: áruk tengeri és szárazföldi szállítása, raktárlogisztika, az újrafelhasználható csomagolás kezelése, vám- és adóügyintézés. Az ügyfél igényeihez igazított integrált megoldásokkal a GEFCO a legkifinomultabb ipari kihívásoknak is meg tud felelni.

„A tengeri és szárazföldi műveletek egyre szorosabban összekapcsolódnak. Ezt szem előtt tartva tervezzük meg az ellátási lánc részére nyújtott, versenyképes, háztól házig történő szállítmányozási megoldásainkat” – erősítette meg Johannes Nanninga, a tengeri szállítási műveletek igazgatója. „A GEFCO szakértelme abból áll, hogy globális hálózatának köszönhetően bonyolult interkontinentális műveleteket is képes kezelni.”

Tengeri szállítmányozási tevékenysége során a GEFCO biztosítja az árubegyűjtést, az áru konszolidációját az indulási központban vagy kikötőben, a rakomány raktározását és őrzését, valamint a vámoltatási feladatokat. Az ilyen integrált logisztikai megoldások következtében a gyártók képesek lerövidíteni a szállítási időt, optimalizálhatják költségeiket, és ütőképes globális beszerzési stratégiát valósíthatnak meg. A tengeri szállítmányozási hálózatot mintegy 500 nemzetközi szárazföldi útvonal egészíti ki, amelyek azonos folyamatok, minőségi szabványok és informatikai rendszerek alapján működnek.


Kapcsolódó cikkeink