Húsvétig maradhat az élelmiszer árstop

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 12. 09. 14:12

A legfrissebb sajtóértesülések szerint a kormány egészen húsvétig meghosszabbítaná az árstopot.  Emellett a kormány a jelenleginél nagyobb büntetéseket, valamint szigorúbb ellenőrzéseket is kilátásba helyez, ugyanis nem nézik jó szemmel, hogy az árstopos termékek körében egyre komolyabb a hiány.

Húsvétig maradhat az árstop

Portfolio több különböző forrásból úgy értesült, hogy a kormány azt tervezi, egészen húsvétig meghosszabbítja az élelmiszerekre vonatkozó árstopot. Mint ismert, az árstopok hivatalosan december végéig élnek, ám a lap értesülései szerint a kormány meghosszabbítaná. Úgy tudják, a legutóbbi kormányülésen már napirendre került a kérdés, az élelmiszerekre vonatkozó árstop pedig széles körben támogatott a kormányzati körökben.

A Portfoliónak nyilatkozó források szerint a nem csökkenő kereslet, valamint az egyre szűkülő kínálat nyomán egyes termékeknél már most jól látható, hogy az árstop meghosszabbítása esetén az import kerül előtérbe, így egyre kevesebb hazai terméket tudnak beszerezni a kiskereskedelmi láncok, hiszen a külföldi termékeket jóval olcsóbban tudják beszerezni.

 

Kapcsolódó cikkeink