Holland-magyar logisztikai szeminárium Budapesten

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 10. 08. 11:05

2015. október 1-jén másodszor rendezték meg a Holland-Magyar Kereskedelmi Kamara és Hollandia Magyarországi Nagykövetségének közös logisztikai szakszemináriumát, azzal a céllal, hogy megmutassa a GDP 8%-át adó iparág sokszínűségét. A rendezvény idei vendég országa Szlovénia volt.

A rendezvényt dr. Baján László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Légi- és Víziközlekedési Főosztályának vezetője nyitotta meg. Ezt követően őexc. Gajus Scheltema, a Holland Királyság nagykövete, majd őexc. Ksenija Škrilec a Szlovén Köztársaság nagykövete, végül Erényi Balázs, a Holland Kamara igazgatósági tagja köszöntötte a vendégeket. Mindkét nagykövet kiemelte, hogy mind Hollandiának, mind Szlovéniának, kis területű tranzit országok lévén, ugyanúgy kiemelten fontos a logisztika, mint hazánknak.

DSC_2814

Matthijs van Doorn a rotterdami kikötő képviseletében a kikötő fejlesztési tervei mellett az általuk meghirdetett inkubátorprogramot is bemutatta. A “Railincubator” program vasúti fejlesztési terveket kész társfinanszírozni annak érdekében, hogy Európa közép-keleti régiói is el tudják érni Rotterdamot.

Auke Hylarides, a holland Exact ERP szoftvergyártó cégtől logisztikai esettanulmányon keresztül mutatta be, hogy a felhő alapú, globális és helyi megoldásokat ötvöző rendszer hogyan tudja segíteni a határokon átívelő üzleti tevékenységeket. A szoftvert hazánkban a DBH Group IT services üzletága képviseli.

A Wojciech Milewski, a holland központú Raben Group ügyfélkapcsolati menedzsere által bemutatott myRaben.com platform az összes információt képes kezelni a Raben Group által kínált bármely szolgáltatásra vonatkozóan.

Dr. Barcsa Lajos, Debrecen város alpolgármestere a város iparfejlesztésben elért eredményeiről, valamint jövőbeli fejlesztései terveiről beszélt. Az Integrált Területi Programra 43,3 mrd Ft forrás érhető el, a Modern Városok Program keretében pedig szerepel egy angol nyelvű oktatási központ létrehozása is.

Firbás György, a SaigoLogistic képviseletében a debreceni trimodális központ történetébe adott betekintést, amely ma már közúti, légi és vasúti szállítási lehetőséget is biztosít a régió számára.

Kapcsolódó cikkeink