Hogy szívj el egy bourbont? – A nap képe

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 08. 25. 10:41

Amikor először írtunk az inhalálható italokról, az eszköznek még a képe is ritka volt a interneten, ma meg már harmadával olcsóbban, potom 30 dollárért dobják az ember után az azóta igencsak népszerűvé vált szerkezetet.

Egyeseket a vizipipára emlékeztet, mások a kábítószerekre asszociálnak, a kategorizálni akarók a molekuláris mixológiát emlegetik; nekünk jó gegnek tűnik a belélegezhető koktél. A martini koktél után VaporTininek nevezte el egy chicagói bártulajdonosnő italkínálatának büszkeségét, ami fogyasztása miatt italnak nehezen nevezhető. Az ötletgazda egy finn fesztiválon világosodott meg, ahol forró kőre öntött vodka gőzét szívták be az ünneplők. A hölgy teniszlabda nagyságú speciális fémgömböt készíttetett, amelyben az italokat 82 oC -ig lehet melegíteni – ebből szívószál segítségével kell kiszippantani a gőzt. (Az „ital” optimális fogyasztási hőmérséklete egyébként 44 oC, ezen kezd el az alkohol gőze felszállni).

Hogy szivjal el egy bourbont - A nap kepe 1


Hogy szivjal el egy bourbont - A nap kepe 2

Hogy szivjal el egy bourbont - A nap kepe 3

Hogy szivjal el egy bourbont - A nap kepe 4

Hogy szivjal el egy bourbont - A nap kepe 5

Hogy szivjal el egy bourbont - A nap kepe 6

Kapcsolódó cikkeink