Hírmorzsák

Szerző: trademagazin Dátum: 2007. 04. 25. 08:00

HírmorzsákTöbb mint ezer kínai cég készül hozzánk. A kínai külügy­mi­nisz­ter Pekingben megerősítette annak szándékát, hogy hazánk le­gyen Kína regionális stratégiai hídfőállása.

Sikeres volt a téli invázió. A budapesti szállodákat nép­sze­rű­sí­tő Winter Invasion elnevezésű akció plusz 5500 vendéget és 25 500 vendégéjszakát hozott – legtöbben Nagy-Britanniából, Né­met­országból és Franciaországból érkeztek, de sok olasz turista is kihasználta a lehetőséget.

ISO 22000 tanúsítványt kapott a McDonald’s beszállítója. A Hun­garorak Kft. Magyarországon elsőként nyerte el a logisztikai te­vé­kenységet folytató vállalatok közül az ISO 22000 szabvány sze­rinti tanúsítványt élelmiszer-biztonsági rendszer mű­ködte­té­sére.

Magyar vegyesvállalatot alakított a francia Hubbard SAS. A világ három legnagyobbja között számon tartott, a világpiacon csak­nem 20 százalékos részesedéssel rendelkező cég az Agra­bona Baromfitenyésztő Kft.-vel társult.

Magyar bor nyert az olasz Vinitalyn. Aranyérmet kapott rosé ka­tegóriában a Bárdos és Fia Pincészet 2006-os Mátrai Pinot noir, Kékfrankos roséja Olaszországban.

Jótékony célt szolgáló bevásárlótáskákkal segíti a Spar a Mál­tai Mentőket. A Spar az áruházaiban eladott nejlon be­vá­sár­ló­táskák árából darabonként 1 forinttal támogatja a Máltai Men­tők munkáját. A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. immár több mint 10 éve működik eredményesen együtt a Magyar Mál­tai Szeretetszolgálattal.

A mezőgazdasági nyersanyagok drágulása ellenére 5-6 szá­zalékos szerves növekedést tervez a Nestlé. A világ ve­ze­tő élelmiszer-ipari konszernje 24,3 milliárd svájci frankos be­vé­telt jelentett az első negyedévről, 6,4 százalékkal többet a ta­va­lyi­nál. Változatlan csoportösszetételre számolva 7,4 százalékkal nőtt a vállalat forgalma.

A Carrefour megvásárolja a brazil Atacadaót. A 825 millió eurós üzlet keretében a Carrefourhoz kerül az Atacadao 34 disz­kont hipermarketje, és a közel 241 ezer négyzetméternyi ingat­lan­együttes.

Kapcsolódó cikkeink