Hírmorzsák

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 02. 01. 08:00

HírmorzsákHoventa 2008
Az elmúlt év végén a vendéglátó-ipari kiállítások meghatározó hazai szervezője, a Hoventa Kft., nyilvánosságra hozta idei éves kiállítási naptárát.
Április 1–2.: Hoventa Regional: Pécs, Expo Center Pécs
Április 15–16.: Hoventa Regional: Debrecen, Kölcsey Konferencia Központ
Április 23–24.: Hoventa Regional: Balatonfüred, Hotel Marina
Május 17–18.: Hoventa Sovata: Sovata, Danubius Hotels
Október 14–17.: Hoventa: Hungexpo Budapest

Magyar elnök
Magyar elnököt választott decemberben a Nemzetközi Cukrászszövetség Pataki János, az érdi Pataki cukrászda tulajdonosa személyében. Az új elnök lobbizik azért, hogy Magyarországon tartsák 2010-ben a következő junior vb-t. Pataki egy vele készített interjúban elmondta, hogy küzd az osztrák kollégákkal a dobos- és az Esterházy-torta, a szlovákokkal a pozsonyi kifli és a rétes „tulajdonjogáért”.

Feléled a Pullman
Az Accor szállodavállalat 2015-ig 300 Pullman márkájú, elsősorban az üzleti utazók igényeit kielégítő, felső kategóriás hotelt nyit.

Egy év múlva nyit a Hotel Klotild Palace
A szálloda kialakítása az ázsiai ihletésű luxus stílusát követi majd. A prágai után a budapesti lesz a világ második Buddha Bar hotele.

3,5 milliárd forintos Hansa-Kontakt beruházás Szegeden. Az élelmiszer-, vegyiáru-, ital- és dohánytermékek disztribúciójával foglalkozó cég 26 ezer négyzetméter raktárterületű logisztikai központja 2009-re épül fel.

42 új üzlettel bővült a Premier Outlets Center. A biatorbágyi központban üzletet nyitott a Timberland, a Triumph, a Marc Shoes, a Champion Sport, a Saxoo, a Devergo, a Cinque és a Park Avenue is.

Jó évet zárt a Praktiker. A konszern az eddig rendelkezésre álló, még ideiglenes számadatok alapján az előző üzleti évben elért nettó forgalmát 24,8 százalékkal 3,95 milliárd euróra növelte. A német barkácsáruházlánc magyarországi tagja tavaly 46 milliárd forintos forgalmat realizált.

Eladta a görög Plus-láncot a Tengelmann. A 33 áruházból álló hálózatot a belga Delhaize kereskedelmi csoport vette meg.

Amerikában biztonságosnak minősítenék a klónozott állatokat. Az engedélyek dacára fogyasztói oldalról fokozódó ellenállásra számítanak a tengerentúlon, több élelmiszer-ipari nagyvállalat jelezte, nem érdekelt klónozott állatok húsának és tejének forgalmazásában.

14 szupermarketet vásárolt Oroszországban az Auchan a török Enka-csoporttól decemberben. A francia kiskereskedelmi vállalatnak ezen kívül 15 üzlete van az orosz piacon.

Egészséges kezdeményezés az ASDA-tól. Januártól a cég több mint 9 ezer saját márkás élelmiszere készül mesterséges színező és ízfokozó anyagok nélkül. Eltűnnek a termékekből a tartósítószerek, a hidrogénezett zsírok és az aszpartám is.

Az Eismann Production Kft. fogja működtetni a jövőben a Nestlé törökbálinti gyárát. A gyár továbbra is gyárt jégkrémet a Nestlé Ice Cream Hungária Kft. számára.

Sörgyárat vásárolt Algériában a Heineken. Így övé lett az évente 10 százalékos növekedést mutató algériai piac vezető márkája, a Tango, valamint a Samba és a Fiesta sörmárkák is.

Kapcsolódó cikkeink