Hidrogén-meghajtású teherautókat tesztel a dm-drogerie markt Nürnbergben

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 03. 08. 09:55

A német dm-drogerie markt az Amm szállítmányozóval és a DSV logisztikai vállalattal összefogásban kísérleti projektet indított 17 nürnbergi dm áruházába történő környezetbarát szállítás kialakítása céljából.

A projekt hivatalosan március 1-jén indult, melynek keretében a Nürnberg területén működő üzleteket négy, kizárólag hidrogénnel működő Hyundai Xcient Fuel Cell 6×2 típusú üzemanyagcellás teherautó fogja ellátni áruval.

A cégek a közös projekt során fel kívánják tárni, hogyan lehet a logisztikai folyamatokat és ellátási láncokat fenntarthatóbbá tenni az az éghajlatkárosító kibocsátás elkerülésével. Az eredményeket a dm logisztikai hálózatában a jövőben klímabarát folyamatok tervezéséhez használják fel.

„A nürnbergi dm áruházaink hidrogénes teherautókkal való ellátása fontos lépés a fenntartható szállítási logisztika felé a dm-nél. Célunk, hogy teherautóinkat a lehető leggyorsabban kizárólag zöld hidrogénre állítsuk át”

– mondta Christian Bodi, a dm logisztikáért felelős ügyvezető igazgatója.

„Partnereinkkel együtt szeretnénk a kezdetben négy évre tervezett projekt segítségével betekintést nyerni abba, milyen hozzáadott értéket biztosít a hidrogénes teherautók használata…..Feltételezzük, hogy a különböző meghajtási típusok keveréke döntő fontosságú lesz ellátási láncaink fenntartható kialakítása és ezáltal a jövőbiztos logisztikai folyamatok szempontjából.”

ESM

Kapcsolódó cikkeink