Hegytetőről ordibálás és síelés a Budweisertől

Szerző: Kátai Ildikó Dátum: 2021. 04. 06. 11:11

Április havi termékbevezetését, az Utah állam sörét népszerűsítő kampányban a Budweiser közösségi média versenyt hirdet, amelynek győztese egy utahi hegycsúcsról kiabálhat neki tetsző trágár szavakat, miközben lesiklik a havas lejtőkön.

Utah állam híres a „bájos” káromkodásokról. Ezt a jellemzőt ragadja meg a Budweiser új kampánya. Megfigyelhető, hogy az USA vezető sörmárkája lokális aktivációkon keresztül ér el országos hatást. A hónap első napjaiban a baseball rajongókat pop-up stadionokkal kápráztatta el New York és Chicago utcáin.

Tailor made cimkés sör Utah államnak

Utah lett az első olyan állam, ahol egy speciálisan oda tervezett Budweiser-palackot vezettek be. A  címkére “This Bud’s for U-Tah” felirat és az állam ikonikus helyszíneiről készült képek kerültek.

Utahi Budweiser

A bolti kihelyezésekre az Utahra jellemző „szalonképesített” káromkodásokat – “holy shizz” (szent kaki) “oh my heck” (francba) és “frick yeah” (batukán) – rakták ki. A speciális sör május 7-ig kapható az üzletekben Salt Lake City-szerte. Az utahi sörrel egy tavalyi ígéretét váltotta be a Budweiser, amikor  arra kérte a Twitterezőket, hogy #Bud4Utah hashtaggel posztoljanak legalább  84499-szer, ennyi négyzetláb ugyanis Utah állam területe. Az is indokolta az új dizájnt, hogy egy éve engedélyezték ebben az államban, hogy 5%-os alkoholtartalmú sört árusíthassanak az élelmiszer boltokban, addig 3,2% alkoholtartalom volt a határ. A Budweiser lett így az első, magas alkoholtartalmú sör beszállító a napicikk üzletekben.

Bud4Utah kampány

Káromkodás, egy korty sör és jöhet a síelés

A “Swear, Sip and Ski” (Káromkodj, kortyolj és síelj) verseny győztese egy barátjával helikopteres utazást nyer egy utahi hegy tetejére egy napos heli-síeléssel, pénzdíjjal, ebéddel és vacsorával, valamint két éjszakás szállással az utahi Snowbirdben. A játékban való részvételhez a Budweiser arra kéri az embereket, hogy a @BudweiserUSA-t kövessék, a közösségi médiában pedig az utahihoz hasonló finomított, vicces trágárságokat posztoljanak  a #BudUtahSwearsBy és a #Sweeps hashtagekkel április 16-ig.

A Budweiser kampánya és nyereményjátéka finoman cikizi, de ki is emeli az utahi lakosok finomkodó modorát és vicces káromkodásaikat. A verseny minden amerikai lakos előtt nyitott, ami növeli a valószínűségét, hogy vírusszerűen elterjedjen a közösségi média felületeken a megosztásokkal. Így növekedhet a Budweisert követő és a márkahű fogyasztók köre, akiket bevonhat a jövőbeni promóciókba.

Sörből tiszta víz

A kampány magában foglalja egyes kiskereskedőknél a “káromkodás üvegek” kihelyezését is. Minden alkalommal, amikor valaki egy üveg “káromkodást” vásárol, a Budweiser adományt ad az „Utahi tiszta víz partnerség” nevű szervezetnek, a csúnya beszédhez kötődő „kimossuk a szád” allegóriájaként. A környezetvédelmi jótett azoknak a fogyasztóknak üzenet, akik elvárják, hogy a márkák visszaadjanak a közösségeknek.

Kapcsolódó cikkeink