A házhoz szállítási szolgáltatások elterjesztését javasolja a Levegő Munkacsoport

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 03. 17. 11:25

Ahelyett, hogy a házhoz szállítási szolgáltatásokat díjjal sújtanák, inkább segítsék az elterjesztését, mert környezetvédelmi szempontból kedvezőbb – javasolja Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek írt levelében a Levegő Munkacsoport.

levego

A környezetvédő szervezet az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében kifejtette: hírek szerint a kormány díjat kíván kivetni a napi fogyasztási cikkeket forgalmazó áruházláncok házhoz szállítási szolgáltatására a környezetszennyezés miatt, valójában azonban környezetvédelmi szempontból előremutató, hogy a magánautós bevásárlás helyett egyre többen a házhoz szállítást választják.
Egy kisteherautóra egyszeri alkalommal gyakran 80-100 vevő számára is raknak fel árut, amit optimalizált útvonaltervezés alapján a lehető legrövidebb útvonalon szállítanak ki. Így gyakorlatilag egy jármű útja helyettesíti a 80-100 személyautó által megtett oda-vissza utat – hívták fel a figyelmet.
A házhoz szállítást nem díjakkal kellene sújtani, hanem inkább elő kellene segíteni, mindenekelőtt rövid használatú rakodóhelyek létesítésével – hangsúlyozta a Levegő Munkacsoport. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink