Hatvanmilliárd a kkv-knak

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 01. 25. 00:01

A válság kirobbanásakor 111 milliárd forintot csoportosítottak át a kis- és középvállalkozások támogatására, állítja a gazdasági miniszter. Varga István szerint a pénzből 60 milliárd forintot már le is kötöttek.

Magyarországon 678 ezer vállalkozás működik, ennek 99 százaléka kis- és középvállalat. A kkv-k foglalkoztatják az üzleti szféra közel 70 százalékát, azaz 1,7 millió embert, és ők fizetik a vállalkozói adók 60 százalékát.
Éppen ezért fontos a kormány számára, hogy segítse a kkv-k helyzetét, könnyítse a pályázati pénzhez  jutásukat, csökkentse a bürokratikus akadályokat, és támogassa a munkahelyteremtő és -megőrző programokat – mondta a kormányszóvivői tájékoztatón Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.
A tárcavezető hozzátette: a válság kitörését követően 111 milliárd forintot csoportosítottak át elsősorban a kkv-k fejlesztésére, ebből 2009 végéig 60 milliárdot már le is kötöttek a vállalkozások. Közel 17 milliárdot fordítottak munkahelymegőrző programokra, ennek eredménye több mint 18 ezer munkahely megmentése lett.
Varga István kiemelte: a beszállítói- és a klaszterprogramok, illetve a regionális expanzió terén látja a kkv-k jövőbeli kitörési lehetőségeit – közli az Index.


Kapcsolódó cikkeink