Hatmillió forint értékben foglaltak le csempészett cigarettát Polgárnál

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 08. 14:56

Hatmillió forint értékű külföldi zárjeggyel ellátott cigarettát foglaltak le egy ukrán férfitól az M3-as autópályán, Polgárnál – közölte a rendőrség kedden az MTI-vel.

Kelemen Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy egy hétfő éjszakai közúti ellenőrzés során állították meg a német rendszámú autóval közlekedő férfit, akinek járművében nagy mennyiségű cigarettát találtak. A cigaretta a teljes hátsó üléssor helyét valamint a csomagteret elfoglalta az ablakok magasságáig, de a csempészett dohánytermékből találtak még a kesztyűtartóban és az ajtó oldalában lévő rekeszekben is.
A férfi a jövedéki termék eredetéről a rendőröknek nem nyilatkozott; a szállítmányt átadták a helyszínre kiérkező pénzügyőröknek.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói az elkövetőt gyanúsítottként hallgatták ki jövedékkel való visszaélés miatt, mellyel párhuzamosan jövedéki igazgatási eljárás keretében lefoglalták a cigarettát, a bűncselekmény elkövetéséhez használt gépkocsit, valamint az elkövetőnek közel 7,5 millió forint jövedéki bírságot szabtak ki – mondta a hadnagy.

MTI

Kapcsolódó cikkeink