Hatékony készpénzes fizetés Walmart módra

Szerző: Kátai Ildikó Dátum: 2021. 06. 09. 11:09

A Walmart hatékonyabbá teszi a havi számlák készpénzes befizetési lehetőségeit az Egyesült Államokban.

A kereskedőóriás Walmart együttműködésre lépett a készpénzfizetésben jártas technológia céggel, a PayNearMe-vel és a banki technológiákra szakosodott Green Dot-tal, hogy vásárlóinak új lehetőséget biztosítson számláik készpénzes kifizetésére, augusztustól kezdődően – a társaságok közös, június 8-án kiadott sajtóközleménye szerint.

A hatékonyság ára

Az új PayNearMe – Green Dot szolgáltatással a Walmart vevői 4000 Walmart helyszínen hajthatnak végre készpénzes fizetést számlázó kód beolvasásával. A szolgáltatás költsége általában 2,99 dollár számlánként, de a számlázótól függően változik a PayNearMe vezetői szerint.

A Walmart ügyfelei eddig is fizethették közüzemi és egyéb számláikat készpénzben az üzletekben, de a kiskereskedőnek ehhez általában szüksége van bizonyos számla információkra.

-Nálunk csak szkennelnek, fizetnek és mennek. Ez sokkal rövidebb tranzakció a Walmart számára – mondta egy interjúban Laura Rummel, a PayNearMe számlavezetési és kiskereskedelmi partnerségért felelős vezető igazgatója.

A Walmart már pénzügyi szolgáltató is

A PayNearMe és a Green Dot együttműködéssel még egy lépést tesz a Walmart hogy kiskereskedő főprofilja mellett portfólióját pénzügyi szolgáltatásokkal egészítse ki, így vásárlói igényeit minél több fronton lefedje.

-Az új, rövidebb készpénzes fizetési tranzakciókat a Walmart alkalmazottai könnyebben feldolgozhatják, ami költséghatékonyabbá is teszi a működést  – mondta Rummel. A Walmart nem válaszolt a megjegyzésre vonatkozó kérésekre.

A Walmart ügyfelei az új szolgáltatáson keresztül fizethetik rendszeres számláikat például a közműveknek, az önkormányzatoknak vagy a biztosító társaságoknak. A szolgáltatás díját a számlázó határozza meg, amely fedezheti a közvetítők, például a PayNearMe és a Green Dot költségeit, vagy átháríthatja a fogyasztókra, így a költsége 0-5,99 dollár között mozoghat, ebbe a PayNearMe-nek nincs beleszólása.

Olyan fogyasztók igényelnek ilyen és hasonló készpénzes fizetési módokat, akiknek nincs bankszámlájuk, vagy akiknek a bankja nem nyújt ilyen szolgáltatást, vagy akik egyszerűen nem bíznak a pénzintézetekben. Az előnyök közé tartozik még, hogy mindent egy helyen elintézhetnek, akár a vásárlással összekötve a csekkbefizetést is.

Széles körben terjed

A PayNearMe 2009 óta kínálja szolgáltatásait, 2016 óta pedig a Green Dot-tal közösen ajánlják közös feljelsztésű megoldásaikat. Az Apple és a Google is árulja automatizált rendszereiket és fizetési csatornáikat.

A Walmart online már régebb óta lehetővé tette a számlabefizetést a Fiserv-vel partnerségben, a CheckFreePay és a Moneygram alkalmazásokon keresztül.

-Mindig keressük a lehetőségeket, hogy modern és zökkenőmentes banki és pénzkezelési megoldásokat nyújthassunk, amelyek kivételes vevőélményeket teremtenek ügyfeleink és partnereink számára” – mondta Brandon Thompson, a Green Dot kiskereskedelmi, adóügyi és PayCard-ügyvezető alelnöke.

Kapcsolódó cikkeink