Három életmentő készülék a Henkeltől

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 04. 30. 00:00

A Henkel Magyarország Kft. három defibrillátor készüléket helyezett el Békés megyében. Az egyik készülék a békéscsabai Lencsési úti orvosi rendelőben, míg a másik kettő a vállalat körösladányi gyárában található.

A hordozható berendezéseket akkor is lehet használni, ha az utcán következik be valakinél szívleállás. Mindkét helyszínen több hozzáértő személy lesz, aki használni tudja majd a készüléket, mert a Henkel életmentői és újraélesztési képzést is finanszíroz hozzá.
Magyarországon, évente 20-25 ezerre tehető azoknak a száma, akik hirtelen szívleállás miatt veszítik el életüket. A tragédia azonban sok esetben elkerülhető, ha a rosszullétet időpontjában, elérhető közelségben van egy életmentő készülék. A defibrillátor használata nem feltétlenül igényel orvosi szaktudást és jelenlétet. A hordozható, kompakt defibrillátor készülékek használata egyszerű, mégis életek megmentésére képes.
A Henkel Magyarország Kft. hét életmentő készüléket vásárolt azoknak a településeknek, ahol telephelyei vannak Magyarországon. Békés megye három készüléket kapott, melyek közül kettő a Henkel körösladányi üzemében található. Egy másik berendezést a vállalat, a békéscsabai önkormányzat részére ajánlott fel. A defibrillátor, az önkormányzat javaslatára, a város egyik egészségügyi intézményébe, a Lencsési úti gyermekorvosi és felnőtt háziorvosi rendelőbe került.
A hordozható defibrillátor közel 18 000 ember – beleértve az orvosi rendelő betegeit és a környék lakóit – életmentését szolgálja majd hirtelen rosszullét esetén. A Henkel továbbá vállalja egy oktatás megszervezését és finanszírozását is az egészségügyi intézmény, illetve a gyár dolgozóinak, a készülék használatáról és az újraélesztésről.
Kapcsolódó cikkeink