Haladék egyes szállodáknak

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 03. 04. 10:29

Nem kell nyugtalankodniuk a szállodáknak és a hoteleknek, ugyanis 2015. január 1-ig türelmi időt kaptak azok a vállalkozók, akik nem az online pénztárgépre való átállás megkerülése miatt döntöttek a számlázó programok használata mellett.

szallszobaEgyelőre nem kell nyugtalankodniuk a szállodáknak és a hoteleknek, ugyanis 2015. január 1-ig türelmi időt kaptak azok a vállalkozók, akik nem az online pénztárgépre való átállás megkerülése miatt döntöttek a számlázó programok használata mellett, hanem eddig is a számlázás szabályai szerint jártak el.

Ezenfelül a módosított szabályozók szerint a szükséges jelentéseket nem hetente, hanem havonta kell teljesíteni – mondta a Világgazdaságnak Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

A kapott haladék lehetőséget nyújt arra, hogy a kötelezettségeket az iparágban dolgozó cégek teljesítsék a minisztériummal, a NAV-val és a számlázógépgyártókkal együttműködve. A pénztárgépátállás gyorsítása érdekében még januárban döntött úgy a minisztérium, hogy akik az online pénztárgép használata helyett a számlaadást választják, azoknak a számláikról heti adatszolgáltatást kell készíteniük. (Népszabadság Online)

Kapcsolódó cikkeink