Global Chefs Challenge verseny

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 10. 01. 10:24

2015, október 1. és 4. között kerül megrendezésre a Gasztronómiai Világszövetség (WACS) közép-európai melegkonyhás döntője, melyen három magyar versenyző képviseli Magyarországot, Elek Richárd (felnőtt szakács), Domonkos Dávid (cukrász) és Hack Barnabás (junior szakács).

Global Chefs Challenge verseny 1

Global Chefs Challenge verseny 2

Global Chefs Challenge verseny 3

Global Chefs Challenge verseny 4

2007-ben a WACS azzal a céllal hívta életre a Global Chefs Challenge versenyt, hogy lehetőséget teremtsen a több mint 100 tagország közel 10 millió séfje számára, hogy egy közös, élő, melegkonyhás verseny alkalmával megmérettethessék magukat világszinten. A világszövetség felépítésének megfelelően, középdöntőkből kerülnek ki minden alkalommal a legjobb séfek, akik hazai selejtezőjüket megnyerve, a legjobbnak bizonyulnak a kontinentális régiójukban is.
A versenymunka, azaz a menü összeállításakor a világszövetség központilag határozza meg a fogásonkénti fő alapanyagokat, melyeket kötelezően fel kell használniuk a versenyzőknek. Minden szakács versenyzőnek 3 óra áll rendelkezésre, hogy elkészítse a 3 fogásos menüjét (előétel- főétel- desszert), amelyet egymást követő 5 perces időeltolódásokkal tálalnak a zsűrinek. A cukrászok esetében a kötelezően előírt Valrhona csokoládé torta mellé még egy legalább 60 cm magas artisztikai színvonalú díszmunkát is el kell készíteniük, amelyhez 6,5 óra áll rendelkezésre.

2015-ben Prága a házigazdája az eseménynek, valamint a PVA szakkiállítás, ahol közel 28.000 nm-en, több száz kiállító és közel 35.000 látogató jelenik meg a vendéglátás és turizmus minden területéről.

Kapcsolódó cikkeink