Gigászok egymás közt? – A nap képe

Szerző: Trade Horeca Dátum: 2012. 03. 23. 11:42

Bár Ferran Adria egyáltalán nem vonult vissza, kultikus éttermének, az El bullinak tavalyi bezárása után sokan érzik úgy, hogy pótolniuk kell a professzor molekuláris konyhájának és remekműveinek hiányát, és utánozni próbálják őt. Mint nemrég nyilatkozta, a katalán professzor nehezményezi ezt.

Grant Achatz odáig ment, hogy chicagói Next éttermében meghirdette az El Bulli Next menüt, ami ugyan összeolvasva nem más, mint két étteremnév, de ha szójátékként kezeljük, úgy is fordíthatnánk: a következő El Bulli. Persze ha Adriá kéretlen követése neki nem is öröm, rossz kezekbe nem kerül az „örökség”: Achatz másik étterme, az Alinea, az elmúlt két évben 7., illetve 6. volt a világ legjobb éttermeinek azon a listáján, amit bezárásáig sokáig az El Bulli vezetett.
Hogy mindenki elképzelést alkothasson, hogy készül a Next-ben az El Bulli menü, mutatunk képeket is – bejutni megkóstolni a fogásokat úgyis közel olyan nehéz lenne, mint annak idején Adriá katalán „templomában” a sok százszoros túljelentkezés mellett helyet kapni…

Érdekes link:

Mitől egyéniség a világ két legjobb szakácsa?

Kapcsolódó cikkeink