Generációváltás a Szamos Marcipánnál

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 06. 08. 11:30

Szamos Cafe – belsőépítészet
Cafe. Több mint cukrászda. Aki belép az ajtón megérti. Letisztult, modern elegancia. Minden mindennel összhangban. A stílus merőben más, mint az eddigi Szamos üzletekben. Sass Géza belsőépítész és Szamos Gabriella látásmódját tükrözi az egész környezet.
A főfalon poétikus alkatú teremtmény. Szárnyak nélkül repül. Kürthy Hanna tusrajza vágtázó lovat ábrázol. Dinamikája felcsigáz, szépsége megnyugtat. Extravagáns dekoráció.

szamos

„More thansweet”
Vagyis, már nem csak édes a Szamos – üzeni az új szlogen. Utal arra, hogy a márka kilép a cukrászda kategóriából. Pozíciót vált. Nyit a fiatalok felé. A Szamos Today elviteles termékeinek designja a gasztronómiai trendekbe illeszkedik. Az új kínálat a fogyasztói igények mentén alakul ki. A kora reggeltől kapható széles reggeli választék, a változatos üzleti ebéd kínálat, a szendvicsek, salátás, smoothiek, levesek a környéken dolgozók, vagy éppen a Parlamentnél kiránduló turisták napi tempójához igazodik. A Szamos Today termékek hamarosan több Szamos üzletben is megjelennek majd.
A Szamos Cafe kávékínálatában a klasszikus bécsi pörkölés mellett megtalálható a világosabb, ún. „speciality”, ültetvény szelektált kávébab is, melynek pörkölését időről-időre a vendégek visszajelzései alapján és a terméstől függően módosítják.
A galériát azok számára alakították ki, akik a Szamos tradicionális vonalát kedvelik. Itt a’lacart kínálattal, terített asztalokkal és étlappal várja a személyzet azon vendégeket, akik szívesen szervezik üzleti megbeszéléseiket szép környezetbe.

Szamos Csokoládé Múzeum és csokoládébolt

A legfelső szint a Szamos Csokoládé Múzeumé. A kiállítás anyagát több évtizede gyűjti a család.A múzeumi anyag hat termen keresztül mutatja be a kakaó termesztésétől a XX. század csokoládé gyártásáig a csokoládé történetiségét. Láthatunk itt berendezett csokoládé szalont, ’30-as évekbeli édességboltot és egy működő csokoládé műhelyt is. A múzeumi túra végén a látogató az ajándékboltba érkezik, ahol emléktárgyakat és Szamos termékeket vásárolhat. A vitrinben egy méretarányos Parlament tekinthető meg, amelyet az egyedi panorámának köszönhetően az ablakon keresztül bárki könnyedén összehasonlíthat az igazival. Itt a koronázási emlékek is marcipánból készültek.
Ugyancsak ezen a szinten található az 50 fős különterem. Parlamentre nyíló panorámával csapatépítésre, zártkörű megbeszélésekre vagy sajtótájékoztatók rendezésére is szolgálhat.


Szamos Csokoládé Iskola és Tortaműhely

A Szamos sütemények a magyar cukrászat tradicionális receptjei alapján készülnek. A Szamos Csokoládé Iskolában és Tortaműhelyben a látogatók betekinthetnek a kézműves termékek elkészítésének fortélyaiba.
A Csokoládé és Sütemény Iskola szolgáltatásai:
• Alap és haladó csokoládékurzusok
• Tortakészítő és díszítő tanfolyamok
• Bonbonöntés
• Szaloncukor-készítés
• Fagylaltfőzés
• Baráti/céges összejövetelek
• Csapatépítő tréningek

Kapcsolódó cikkeink