Frissítő italok a nyári kánikulában

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 07. 25. 11:30

A frissen facsart gyümölcslevek gyorsan veszítenek vitamintartalmukból.
A nyári forróságban törekednünk kell a folyamatos folyadékpótlásra és erre az egyik legjobb mód a frissen facsart gyümölcslevek készítése. „A lepréselt gyümölcsökből készült italok fogyasztása közvetlenül elkészítésük után javasolt, mert az idő múlásával veszítenek az értékes vitamintartalomból.” – hívja fel a figyelmet Krakk Bálint, a Catler termékmenedzsere.

narancsle

Bár nyáron leginkább ízük, zamatuk és állaguk miatt szeretjük a préselt gyümölcsleveket, legfőbb előnyük mégis az egészségünkre gyakorolt jótékony hatásuk. Egy frissen facsart rostos italban ugyanis az értékes tápanyagok 95 százaléka megőrződik. Éppen ezért a zamatos gyümölcsökből készített levek a kiegyensúlyozott táplálkozás fontos részét alkotják, hiszen ízletes és könnyen elérhető vitamin- és ásványi anyag források. Mivel gyorsan felszívódnak a szervezetben, így fogyasztásuk az egyik legjobb mód arra, hogy testünket tápanyagokhoz juttassuk.

Megfelelő gyümölcsök kiválasztása
Nyáron különösen kedvelt italoknak számítanak a citrusfélékből készült gyümölcslevek. A citrusfélék létartalma magas C-vitamin koncentrációjáról híres, ezért egy esetleges nyári megfázás gyógyításában is hatékony segítséget jelenthetnek számunkra. A Catler azt tanácsolja, hogy mindig törekedjünk a friss gyümölcsök fogyasztására!

„Narancslevek elkészítésénél például lehetőség szerint egészséges, sérülésmentes Valencia narancsot vásároljuk, mert ez a fajta a legideálisabb a gyümölcslé elkészítéséhez. Ugyanakkor a közepes méretű grapefruit, a citrom és a lime is egyszerűen dolgozható fel.” – tette hozzá a Catler termékmenedzsere. Természetesen más citrusfélékből is készíthetőek finom nyári italok, azonban például a mandarin és a pomelo kisebb létartalommal bír. Ha boltban vásárolt gyümölcsöket nem azonnal készítjük el, akkor ügyeljünk arra, hogy lehetőleg szobahőmérsékleten, száraz helyen tároljuk őket, így ugyanis később több lé nyerhető ki belőlük.

Házi készítésű fagylalt egyszerűen
A Catler JE 4011 típusú gyümölcsfacsaró segítségével szinte mindenféle gyümölcs levét kinyerhetjük. A nagyméretű, 84 mm átmérőjű töltőnyílásba egész almát vagy hámozott narancsot helyezhetünk be anélkül, hogy feldarabolnánk. A mellékelt pürésítő tartozék segítségével pedig puha gyümölcsökből, így például eperből, banánból, mangóból vagy akár paradicsomból préselhetünk pürét, melyből krémleves alapokat, szószokat, vagy akár gyümölcsfagylaltokat is készíthetünk. A gyümölcsfacsaróval emellett gyümölcs és zöldség párosításokat is kipróbálhatunk, mint például az uborka-cékla-alma ital, mely frissítően hat szervezetünkre.

Hűsítő koktélok
A JE 8011-es gyümölcsfacsaró segítségével a Froojie™-funkciónak köszönhetően finom és egészséges koktélokat varázsolhatunk friss gyümölcsléből és püréből. A nagyteljesítményű 1380 W-os motor pedig lehetővé teszi, hogy a lehető legtöbb tápanyagot nyerjük ki a gyümölcsökből. A Catler gyümölcsfacsarókkal egyszerűen és gyorsan készíthetünk különféle hűsítő italokat, melyek a nap bármely szakában jelenthetnek frissítőt a gyerekek és a felnőttek számára egyaránt.

Catler
Az ausztrál alapítású Catler 1932 óta gyárt csúcskategóriás konyhai termékeket. A gyártó hazai képviselője a Fast Hungary, mely többek között a Casio, Sencor, SodaStream magyarországi forgalmazásáért is felel. A Fast csehországi anyavállalata először a Visegrádi-országokban kezdte tevékenységét, de jelenleg már Hollandiában, Dániában, Kanadában és a balkáni országokban is rendelkezik leányvállalatokkal. A Catler 2013-ban jelentős, 20-30 százalék közötti növekedést ért el a hazai piacon. A Catler termékeket elegánsan kidolgozott részletek, csúcsminőségű anyagok, a legmodernebb technológia és formatervezés jellemzi, hiszen hosszú távú használatra és a legigényesebb háztartásokba tervezték őket.

Kapcsolódó cikkeink