Főzőtanfolyam rákos betegeknek
Érzékeny célcsoportnak szervez tanfolyamokat az amerikai Idaho államban működő Life’s Kitchen gasztronómiai központ: a rák legyőzéséért küzdő embereknek. A kemoterápia nem ritkán gyökeresen megváltoztatja az ízérzékelést, sőt, egyesek arról számolnak be, hogy a kezelés után egyáltalán nem éreznek ízeket. A Life’s Kitchen szakértői háromórás foglalkozásokat tartanak, amelyek témája, hogyan lehet a fogásokat úgy tálalni, hogy az élvezhetőbb legyen a megváltozott ízérzékelésűeknek. A tanfolyamon a betegek ingyen vehetnek részt, díjat csak a kísérőktől kérnek.
Bár az emberségesség és a filantrópia egyre inkább része a fejlett társadalmak életvitelének, a Life’s Kitchen kezdeményezése így is jeles, sőt, szívmelengető kísérletnek, és nem utolsósorban példamutató CSR-aktivitásnak tekinthető. //
Kapcsolódó cikkeink
A Tesco publikálta Sokszínűségi, esélyegyenlőségi és befogadási jelentését
A Tesco immár negyedik alkalommal mutatja be transzparensen, mit tesz…
Tovább olvasom >Open for Business: komoly gazdasági előnyei vannak a LMBTQ+ befogadásnak
A globális nagyvállalatokat magába foglaló Open for Business koalíció a…
Tovább olvasom >Zéró kibocsátásban gondolkozik a Lidl 2050-re
A Lidl új, ambiciózus klímacélok mentén elkötelezte magát amellett, hogy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Mit neveznek összefogásnak?
Nagyon szép szakmai összefogás példája volt, amit az idei dunai…
Tovább olvasom >Nagy Márton: a magyarországi turizmus hasít
A magyarországi turizmus hasít, Ferihegy Európa leggyorsabban bővülő repülőtere –…
Tovább olvasom >Reptér – A nap képe
Egy múzsa, két zseniális ötlet: a velencei kaszinó reklámja és…
Tovább olvasom >