Folytatódó beruházások a Rondo soroksári üzemében

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 06. 22. 10:13

Összességében több mint 700 millió forintot fordít idén beruházásokra soroksári termelőüzemében a Rondo Hullámkartongyártó Kft.

penz-apro

Alig fejezte be legutóbbi beruházását, máris újabb fejlesztések megvalósítására készül soroksári üzemében a vezető magyarországi hullámkarton csomagolóanyag-gyártók között jegyzett cég. Ennek keretében néhány hete egy új, a legkorszerűbb technológiát képviselő úgynevezett plotter berendezés érkezett a gyárba. Az újonnan működésbe állított, rendkívül jó minőségű, mérnöki vagy professzionális munkákban használatos berendezés az eddiginél is precízebb és a vevők igényeihez jobban illeszkedő csomagolóeszközök tervezését és gyártását teszi lehetővé a Rondo számára.

Ezzel párhuzamosan hamarosan újabb eszközök érkeznek a termelőüzembe a belső anyagmozgatás automatizálása céljából is.

– A Rondo már az elmúlt években is komoly lépéseket tett az áruáramlási rendszer automatizálása érdekében. Az újonnan érkező berendezéseknek köszönhetően pedig tovább rövidíthető a gyártási folyamat átfutási ideje, valamint gyorsítható a vevőkiszolgálás – mondta Miklós Zsolt, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. ügyvezetője.

Az elmúlt hónapok fejlesztéseinek köszönhetően a Rondo termékportfólióját is sikerült tovább szélesíteni. A soroksári üzemben eddig az ún. E, B és C hullámokat, illetve ezek kombinációját, BE és BC hullámokat gyártottak. Azonban a gyárban működő, úgynevezett modul facer berendezés cseréjének köszönhetően megkezdődhetett a D hullám termékvonal, illetve a DE és DC hullámkombinációk gyártása is.

A fejlesztés lényege, hogy az új berendezés működésbe állítása eredményeként a vállalat üzemében egy újabb alacsony gerincmagasságú, azaz a piacon leggyakrabban alkalmazott típusoknál vékonyabb – és könnyebb – hullámkarton termékvonal gyártása indulhatott el. Ennek legfőbb előnye, hogy a technológia jobb helykihasználást tesz lehetővé a termékeiket becsomagoló vállalatoknak, ez pedig a teljes ellátásilánc-menedzsment (Supply Chain Management – SCM) folyamatban jelentős költségmegtakarítást tesz lehetővé a felhasználóknak.

Az újabb beruházások egy hosszútávú technológiafejlesztési programba illeszkednek. Ennek keretében a Rondo Hullámkartongyártó Kft. két évtized alatt immár több mint 10 milliárd forint értékű fejlesztést valósított meg 24 ezer négyzetméter alapterületű, közel 200 főt foglalkoztató magyarországi termelőüzemében.

Kapcsolódó cikkeink