Folyjon hát krumplivér! – A nap képe
Még Peruban is kevesen ismerik a bordó belsejű, zaftos húsú krumplifajtát, a Yawart. Láttára nemcsak nekünk jut eszünkbe a vér – a növény kecsua neve ugyanezt jelenti. Az Andokban óriási fajtaválasztékban megtalálható burgonyát a perui értők a biológiai sokféleségének drágaköveként tartják számon. A Yawar visszahozásának a köztudatba óriási szerepe van egy az éttermi munkától már visszavonult, idejét a helyi élelmiszerspecialitások népszerűsítésére áldozó celeb-séfnek, Gaston Acuriónak.
Dél-Amerika vendéglátói kultúrája gyorsan gazdagodik, 2014-ben például limai Central éttermet a világ Top 50 éttermének éves szavazásán a 15. legjobbnak választották. A május végére a perui szupermarketekben is megjelenő Yawart feltehetően gyakran és szívesen használják majd az ottani éttermek is. Várjuk hát, hogy az utazók, az ínyencek hamar hírt hoznak majd a különlegességről Európába is, mi pedig eltanuljuk a dél-amerikai kollégáktól azt, amit érdemes tőlük eltanulni!
Kapcsolódó cikkeink
Hogy jobban lássalak! – A nap képe
Tűzoltókészülék egy francia kisvárosi vendéglőben – ilyen kellene a fiatalok…
Tovább olvasom >Családonként egy szelet pizza! – A nap képe
Egy szelet, de mekkora! A torontói LaManna pékség azzal különbözteti…
Tovább olvasom >A mézeskalácsház létezik, csak Voronyezsben! – A nap képe
Két belsőépítész, Eduard Jeremchuk and Katya Pititzkaja úgy rendezte be…
Tovább olvasom >További cikkeink
Turisztikai startup program indul a szektor fellendítéséért
Közös programot indít a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a…
Tovább olvasom >Mennyi az annyi?
A KSH által közzétett legfrissebb munkaerőpiaci adatokból kiderül, hogy 2020. november…
Tovább olvasom >Montenegró jó nyári idegenforgalmi szezonra számít
– Főként Oroszországból és Nyugat-Európából számít turistákra a nyáron Montenegró,…
Tovább olvasom >