Fókuszban a helyi termékek 2023. április 25. és május 11. között
A helyi termékek lesznek a középpontban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat április végi, május eleji rendezvényein.
„Helyi termék” címmel szervez rendezvénysorozatot 2023. április 25. és május 11. között négy helyszínen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózattal közösen, az Agrárminisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Kislépték Egyesület közreműködésével.
A rendezvényeken elhangzó előadások a tavaly kiadott Helyi termék kézikönyv témáit járják körül, fejezeteinek témaköreire fókuszálva. Szó lesz az élelmiszergazdaság sajátosságairól és fejlődési lehetőségeiről, a megreformált élelmiszerláncokról és élelmiszer-feldolgozásról, valamint olyan innovatív megoldási lehetőségekről, trendekről és eszközökről is, amelyek a helyi termék előállítókat segíthetik értékesítési lehetőségeik fejlesztésében vagy bővítésében. Továbbá helyi jó gyakorlatokat és helyi termék előállítókat is megismerhetnek az érdeklődők a rendezvényeken.
A rendezvénysorozat nyitó eseményére 2023. április 25-én, a budapesti Herman Ottó Konferencia Központban kerül sor. Május 3-án Pannonhalmán, május 9-én Pakson, május 11-én Hajdúböszörményben várják az érdeklődőket.
További információ és regisztráció: https://mnvh.hu/helyitermek
Kapcsolódó cikkeink
Hazánk továbbra is élen jár a tormatermesztésben
A hazai piac mellett bőven jut exportra is a kiváló…
Tovább olvasom >Eredményesnek bizonyult az eGN adategyeztetés a termelőkkel
Az elektronikus gazdálkodási napló benyújtásának egy hónappal ezelőtti határidejét követően…
Tovább olvasom >Az új ízeket és egészséges termékeket keresik a gabonapehely-vásárlók
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképe szerint a fogyasztók az új…
Tovább olvasom >További cikkeink
2024 a kihívások éve a dohányipar és dohány-kiskereskedelem számára
A gazdasági nehézségek ellenére várhatóan növekedett a dohány-kiskereskedelem éves árbevétele…
Tovább olvasom >Megjelent a Trade magazin legújabb száma!
A digitális verzió ezúttal is bővített formában jelent meg, és olvasható a levél…
Tovább olvasom >Éder Tamás: már nem a sonka a húsvét sztárja
Az éves forgalom 30-40 százalékát teszi ki a húsvéti ünnepkör…
Tovább olvasom >