Fogyasztók Kiváló Boltja lett a Praktiker

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 12. 06. 10:58

16. alkalommal szervezte meg a Fogyasztók Kiváló Boltja programot a Székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Egyesület. A Praktiker székesfehérvári áruháza immár másodszor nyerte el a kitüntető címet.

Fogyasztók Kiváló Boltja lett a székesfehérvári Praktiker áruház a Székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Egyesület pályázatán. A Praktiker Balaton úti üzletegysége immár másodszor kapta meg az oklevelet, amelyet dr. Cser-Palkovics András polgármester, mint támogató is aláírt. A Székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Egyesület több mint másfél évtizede hirdeti meg a pályázatot, ahol a vásárlók kérdőívekre válaszolva értékelhetik a térség boltjait és vendéglátóhelyeit. Az egyesület munkatársai személyesen gyűjtötték össze a pályázaton résztvevő boltokból a vásárlók szavazatait, véleményét, amelyek többek között kitértek arra is, hogy mennyire tiszta és rendezett az áruház, helyesen vannak-e feltüntetve a fogyasztói árak, megvannak-e a magyar nyelvű termékleírások, milyen minőségű a kiszolgálás.


Az egyesület megvizsgálta azt is, hogy indult-e fogyasztóvédelmi hatósági eljárás az üzlet ellen, illetve van-e a vásárlók könyvében lezáratlan panasz. A fehérvári Praktiker áruház tisztességes kereskedelmi magatartása és a fogyasztóvédelmi előírások maradéktalan betartása miatt lett pozitív példa, s nyerte el a Fogyasztók Kiváló Boltja kitüntető címet, amelyet egy évig használhat. A fogyasztóvédelmi pályázatra a tapasztalatok szerint ritkán neveznek be nagyáruházak, mert a vásárlói benyomások közvetlenül jelentkeznek. A székesfehérvári Praktiker azonban elkötelezett a fogyasztók minőségi kiszolgálása, a kereskedelem írott és íratlan szabályainak betartása, valamint a vásárlók érdekeinek védelme iránt.

Kapcsolódó cikkeink