Filozófia és kreativitás

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 06. 24. 15:09

Koppány Levente, a Salon étterem sous chef-je is bejutott A világ 50 legjobb étterme szavazásos versenyt is szponzoráló S. Pellegrino márka 2020-as ifjúsági szakácsvilágversenyének regionális döntőjébe. 12 régióból, 50 ország képviseletében érkező 134 vetélytársasával együtt készül arra, hogy a 2020-ban rendezendő döntőbe eljutva szerezze meg a világ legjobb fiatal szakácsának címét.

A regionális döntőbe egy olasz nemzetközi oktatási és képzési központ kulináris szakértői juttathatják be a jelentkezők közül kiválasztottakat, a fiatal séfeknek egy online platformra kell feltölteniük fogásuk összetevőinek listáját, az elkészítési folyamatot és az ételről készült képeket – ezek alapján ítél az előzsűri. Nagy szerepet kap a nevezők által megfogalmazott filozófia, hitvallás is, mert a kiírásban olyan követelmények is vannak, mint az erős személyes elköteleződés és meggyőződés. A regionális döntőkben már főznek – Levente a szeptember 23-án rendezett hamburgi megmérettetésen vesz rész; a közép-európai régió (Magyarország mellett Németország, Ausztria, és Lengyelország lett ide sorolva) 5 tagból álló nemzetközi zsűrijének egyik tagja Palágyi Eszter, a budapesti Costes séfje lesz. //

Kapcsolódó cikkeink