Fennállásának 15. évfordulóját ünnepli a Manna ABC

Szerző: Trademagazin Dátum: 2020. 05. 22. 18:33

„Örömteli eseményről számolhatunk be, 2020. május 25-én immár 15 éve, hogy megnyitottuk első éjjel-nappali Manna ABC üzletünket. 2005. május 25-én adtuk át a vásárlóközönségnek Budapesten, a Pozsonyi úton található Manna ABC-t ezt követte pár éven belül belvárosi, nyüzsgő környezetben a Vámház körúti üzletünk és sorban a többi bolt. Mára összesen 14 üzlettel büszkélkedhetünk, és elszántan bővülünk tovább. Bízunk abban, hogy céljaink elérésében még egy globális járvány sem állíthat meg bennünket. Mai napig az első gondolat, ami rólunk jut eszébe a vevőknek, hogy Budapest szinte minden forgalmas pontján jelen vagyunk éjjel-nappali nyitvatartásban. Emellett kitartóan dolgozunk azon, hogy számtalan, kiváló minőségű, különleges termék forgalmazójaként is mi jussunk elsőként eszükbe. Egyboltos családi vállalkozásként indultunk, az üzletek számának növekedésével, mára a várost behálózó kereskedelmi lánccá alakultunk” – közölte Papp András Pál tulajdonos-ügyvezető.

Papp András Pál – tulajdonos-ügyvezető (jobbra) és Papp János Imre – tulajdonos-kereskedelmi igazgató (balra)

„Kezdetekben az üzletek vezetésén kívül mindent közösen láttunk el a bátyámmal. Ahogy bővült az egységeink száma, egyre több beszállító partnerrel kezdtünk el együttműködni, és az üzletmenet biztosításához is területenként szakembereket vontunk be. A szállítókkal a mai napig rendszeres egyeztetéseket folytatok, és részt veszek az új partnerekkel történő tárgyalási folyamatokban is. Szeretem az új termékeket megnézni, az üzletvezetők véleményét kikérni róluk. A mindig nyitva mód mellett a Manna ABC-t az újdonságok, különleges áruválaszték miatt preferálják vásárlóink. Fejlődésünk egyik alappillérét munkatársaink jelentik. Legbüszkébbek azokra vagyunk, akik kezdetek óta velünk dolgoznak, és szerencsére több ilyen kollégával kacsinthatunk össze, ünnepelhetünk együtt a 15 éves jubileumunk alkalmából. Az elmúlt években több munkavállalói jóllétet javító intézkedést indítottunk, melyet a munkatársak örömmel fogadtak – ez pedig visszaköszön abban is, hogy egyre többen maradnak velünk hosszú távon.  Számos kereskedelmi változást éltünk már meg, mindenki emlékszik a vasárnapi boltzárra, vagy a dohánytermékek élelmiszerboltokból való kivezetésére, illetve, hogy messzire ne is menjünk, jelen percekben is egy nem mindennapi krízisidőszakot élünk át mindannyian. A Manna ABC nem tudna bizakodóan a jövőbe tekinteni közel 200 nagyszerű munkatársa nélkül” – mondta el Papp János Imre tulajdonos-kereskedelmi igazgató.

„Kezdeti koncepciónk kisebb alapterületű üzletek üzemeltetése volt, 2018-ban azonban új irányba nyitottunk: a kényelmi bolt kategóriájából a napi vásárlási helyszín irányába. A bolttípusváltás alapterület-bővítéssel is járt, ezért 2018-ban kettő nettó 180 m2 feletti üzletet is nyitottunk irodaházi környezetben Budapesten, a XIII. és a IX. kerületekben. A 2019-es év a meglévő üzletek felújításáról szólt. Hat üzletet újítottunk fel, mind berendezéseiben, mind műszaki infrastruktúrájában. Fő szempontunk a praktikum és a környezettudatosság volt. 2020 végén tovább növekszik üzleteink száma, az AGORA Budapest projekt keretében eddigi legnagyobb és leginnovatívabb üzletünket nyitjuk meg, több mint bruttó 400 m2 -en. A belső építészeti egyeztetések eredményeként olyan üzletet álmodtunk meg, amely jóval több az eddigi, megszokott Manna ABC sztenderdeknél. Egy, a mai kor szellemének még megfelelőbb, a modern vásárlói igényeket kielégítő, valódi vásárlási élményt nyújtó bevásárlóhelyet hozunk létre. A felsoroltak érvényesek a Váci Greens üzleti negyedben bruttó 210 m2 területen újonnan nyitó üzletünkre is. Az elmúlt időszakban több ponton is újraírtuk stratégiánkat, azonban rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a lakosság zökkenőmentes kiszolgálásában és az áruellátásban továbbra is fontos és felelősségteljes szerepet tudunk vállalni. Ebben kiváló munkatársaink mellett, együttműködő partnereink is komoly szerepet vállalnak, amiért ezúton is köszönetünket fejezzük ki. Bízunk benne, hogy hamarosan sor kerülhet a jubileum megünneplésére, ebből az alkalomból vásárlóink számára különleges meglepetéssel készülünk” – számolt be Papp András Pál tulajdonos-ügyvezető.

(x)

A Manna ABC-ről:

Családi vállalkozásként indult 2005-ben, mára 14 üzletből álló élelmiszer-kiskereskedelmi hálózat. Egyik
védjegyük az éjjel-nappali nyitvatartás. Lakóhely közeli, kényelmi boltként igyekszenek személyes
kapcsolatot építeni vásárlóikkal. Magyar tulajdonban lévő vállalkozásként beszerzési stratégiájuk
kulcsfontosságú eleme, hogy elsősorban kisebb, szintén magyar tulajdonosi körrel rendelkező
vállalkozásokat választanak partnereikké. A boltjaikban kapható termékek minősége és választéka,
üzleteik könnyű megközelíthetősége, a megbízhatóság és felelősségvállalás azok az alapértékek, melyek
üzleti modelljüket meghatározzák a mindennapokban munkavállalóik, vásárlóik és beszállítóik felé.

Hálózatuk 14 egysége közül 3 üzletük rendelkezik szakmai zsűri által megítélt különdíjjal, díjjal.

2019: SuperStore 2019 „Kisbolt” kategória győztese – Mázsa Invest Kft. (Manna ABC Soroksári út).

2019: „Az Év Boltja 2019” verseny Vevőre szabott megoldások különdíj – Store Insider különdíj –
Mázsa Nordik Kft. (Manna ABC Váci út).

2018: „Az Év Boltja 2018” verseny Élelmiszer Szaklap Vásárlóbarát üzlet különdíj győztese – Mázsa
Team Kft. (Manna ABC Podmaniczky utca).

 

Címkék: