Felszámolják a Gyulai Húskombinátot

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 10. 26. 11:52

Nem fellebbeznek a Gyulai Húskombinát vezetői a felszámolásról szóló határozat ellen – erről döntött a cég igazgatósága. Az eljárás napokon belül elkezdődik.

Nem támadják meg a társaság felszámolásáról szóló bírósági határozatot, lemondanak a 15 napon belül érvényesíthető fellebbezési jogról – a Gyulai Húskombinát Zrt. igazgatóságnak ezt a javaslatát pénteken ellenszavazat nélkül szavazták meg a részvényesek a rendkívüli közgyűlésen – jelentette be a társaság vezérigazgatója a közgyűlést követő sajtótájékoztatón Gyulán.

Ruck János elmondta: a közgyűlést követően a Gyulai Törvényszékhez személyesen juttatta el a társaság lemondó nyilatkozatát a fellebbezési jogról, s ezzel a lépéssel jogerőre emelkedett a törvényszéknek a Gyulai Húskombinát felszámolási eljárásról szóló, október 16-án hozott határozata. A társaságnál a felszámolási eljárás napokon belül elkezdődik – tette hozzá a vezérigazgató.

A Húsipari Dolgozók Szakszervezete (HDSZ) korábban azt kérte a Gyulai tulajdonosi körétől, hogy rövid távú pénzügyi érdekeik miatt ne akadályozzák meg a felszámolási eljárás megindítását, adjanak esélyt, hogy a piacokhoz igazodó gyors cselekvéssel folytatódhasson a termelés. (MTI, Világgazdaság Online)

Kapcsolódó cikkeink