Felpöröghet a nyugat-dunántúli turizmus

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 09. 29. 00:00

Először érkeztek Romániából, Bulgáriából és Lengyelországból idegenforgalmi szakemberek szervezetten a Nyugat-Dunántúlra, ahol a régió lehetőségeivel, adottságaival ismerkednek három napon át.

Az üzletember-találkozót az Enterprise Europe Network Hévízen rendezte meg, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány égisze alatt.
Vékásy Zsuzsanna, az alapítvány képviseletében elmondta: utazási irodák, utazásszervezők és más idegenforgalmi szervezetek képviselői érkeztek a három országból. A 15 szervezet 20 nyugat-dunántúli potenciális partnerrel találkozott a hétfői konferencián, majd a további két nap során Zalakarostól Sárvárig több turisztikai nevezetességet is megtekintettek.
Szinte új piacnak számítunk egymásnak, mert a térségbe ezekből az országokból alig érkeznek turisták, de a kapcsolatépítés kettős célt szolgál. Az idegenforgalmi cégek képviselői nemcsak hozni, de vinni is szeretnének tőlünk vendégeket – tette hozzá az irodavezető.
Úgy fogalmazott, hogy a mostani rendezvény a kapcsolatfelvételt szolgálja, alkalom nyílik kétoldalú találkozókra is, de konkrét üzletkötésekre egyelőre nem számítanak. Az alapítvány és az európai hálózat célja a kapcsolatépítés elősegítése, ebben teszik most meg az első lépéseket a Nyugat-Dunántúlon – írja a Privatbankar.hu.

Kapcsolódó cikkeink