Fellegi Tamás képviselte Magyarországot az „orosz Davos”-ként számon tartott Nemzetközi Gazdasági Fórumon

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 20. 12:03

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter Elvira Nabiullina orosz gazdaságfejlesztési miniszter meghívására 2011. június 17–18-án részt vett a 15. szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon. Az orosz és nemzetközi politikai és gazdasági elit vezető személyiségeivel folytatott eszmecserék lehetőséget teremtettek arra, hogy a keleti nyitást fókuszába állító magyar gazdaságpolitika a közeljövőben új kezdeményezésekkel bővüljön.

A rangos találkozón állam- és kormányfők, miniszterek, nemzetközi szervezetek, világcégek és bankok vezető személyiségei, a gazdasági élet, a civil szféra jeles képviselői és neves szakértők hallgatták meg az orosz vezetés tájékoztatását Moszkva céljairól, elképzeléseiről, főként az orosz beruházási és vállalkozási klíma javítása kapcsán. A résztvevők megvitatták a világgazdaság és a nemzetközi partneri kapcsolatok fejlesztésének fő irányait, nehézségeit és lehetőségeit.

Oroszország fő gazdasági fórumának hivatalos megnyitó ceremóniája Elvira Nabiullina orosz gazdaságfejlesztési miniszter üdvözlő beszédével kezdődött. Ezután Dmitrij Medvegyev, az Oroszországi Föderáció és az idei fővendég, Hu Csin-tao, a Kínai Népköztársaság állami látogatáson Oroszországban tartózkodó elnöke nyitotta meg a plenáris ülésszakot.


A konferencián résztvevő magyar fejlesztési miniszter megbeszélést folytatott Viktor Zubkov első miniszterelnök-helyettessel, a Magyar-Orosz Kormányközi Gazdasági Vegyesbizottság orosz társelnökével, akivel áttekintették a márciusi moszkvai találkozó óta eltelt időszak eseményeit, a két ország kapcsolatainak aktuális kérdéseit. Fellegi Tamás a szentpétervári eseményen találkozott több orosz és külföldi vállalat első számú vezetőjével is, megbeszélést folytatott az orosz Gazprom, Szurgutnyeftegaz és Roszatom, az olasz ENI, a francia GDF Suez, a finn Fortum és a lengyel PKN Orlen képviselőivel.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)

Kapcsolódó cikkeink