Felgyorsult világunk optimalizálása

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 10. 10. 10:20

A több mint harminc országban jelen lévő Kőröstej cégcsoport számára a felhőalapú technológia bevezetése fontos volt, hogy
a változó erőforrásigényt dinamikusan ki tudják szolgálni. Gulácsi Zoltán informatikai vezető szerint a mobileszközök lehetővé tették felgyorsult világunk optimalizálását.

Gulácsi Zoltán informatikai vezető Kőröstej

Gulácsi Zoltán
informatikai vezető
Kőröstej

– Mi volt a Kőröstej cégcsoportnál a legfontosabb technológiai újítás?

– A felhőalapú technológia bevezetése. Azért választottuk ezt, mert több mint harminc országban vagyunk jelen termékeinkkel, és folyamatosan növekszünk is. Így vállalatainknál egyre gyorsabb ütemben erősödik az erőforrások iránti igény. A felhőmegoldásokat pont az ilyen, dinamikusan változó körülmények hívták életre, és úgy véljük, hosszú távú, költséghatékony megoldás számunkra. Legújabb projektjeinkben egyre nagyobb hangsúlyt kap az elektronikus dokumentumkezelés és a csoportmunkát támogató alkalmazások kihasználása.
A következő lépés az lesz, hogy tovább bővítjük a felhőben dolgozók körét.

– IT-vezetőként milyen technológiát lát megkerülhetetlennek?

– Napjainkban a mobil eszközök forradalmát éljük. Már-már elvárássá válik a nem helyhez kötött irodai munkavégzés. Felgyorsult világunk optimalizálása, mert bárhol lehetséges a munkavégzés, és ez szükségtelenné teszi majd a mindennapos utazások jó részét a munkahelyünkre vagy a tárgyalásokra.

– Ha nem pénzügyi, hanem technológiai döntés lenne, akkor milyen IT-megoldást vezetne be a cégnél, és miért?

– Alkalmazási oldalról közelítve a kérdést, az üzleti intelligencia és piackutatás területein mindig is fontos lesz a folyamatos fejlesztés, mert a versenyszférában a piaci pozíció megtartása és a továbbfejlődési törekvések ezt igénylik. Ezért célszerű a legújabb BI-elemző eszközök beszerzése, mely a közeljövőre mutató perspektívánk. Vevőink még jobb kiszolgálásához a jövőben új CRM-rendszer bevezetését tervezzük. Technikai oldalról közelítve, célunk a hálózati és internetes sávszélességek bővítése.

Kapcsolódó cikkeink