A fejlődés élharcosa a HR világában

Szerző: jungandrea Dátum: 2017. 08. 30. 14:33

A Randstad Hollandiában igazi nemzeti intézmény, minden holland vagy dolgozik/dolgozott mint Randstad-alkalmazott, vagy a családjából valakinek már volt munkaviszonya a céggel.


Baja Sándor
ügyvezető igazgató
Randstad Hungary

57 éves története során a Randstad Hollandia egyik legnagyobb cégévé nőtte ki magát. A legendás alapító Frits Goldschmeding a mai napig tisztelt (és leggazdagabb) tagja a holland üzleti életnek, bár aktívan már nem irányítja a céget.

– A Randstad Holding a világ második legnagyobb humánerőforrás-szolgáltatója, 2016-ban 20,6 milliárd eurós árbevételt ért el. Hollandiában és Magyarországon egyaránt piacvezető a munkaerő-közvetítésben, Hollandiában a munkaerő-kölcsönzésben is – jelzi Baja Sándor, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatója.

A Randstad vállalat 1960-as alapításakor csupán egy régi kerékpárból, 2 szobából és 500 holland guldenből állt, de 1967-re már 32 irodával rendelkezett négy országban. Mára 39 országra terjesztette ki működését – a magyar iroda 2004-ben nyitott meg –, és világszinten mintegy 4752 irodával és 32 280 alkalmazottal rendelkezik. 2016-ban a Holding világszerte 626 300 embert juttatott álláshoz, ebből hazánkban közel 1000 munkavállalót helyezett el.

– A Randstad küldetése a munka világának formálása. Ennek megfelelően igyekszünk felmérni az igényeket a munkavállalók és munkaadók részéről, hogy mindkét fél megtalálja számítását. A HR világának gyors digitalizálódása lehetőséget ad a szolgáltatásaink minőségének és sebességének emelésére. Ennek élharcosai szeretnénk lenni – avat be Baja Sándor. //

Kapcsolódó cikkeink